Jag gillar ...

Jag gillar mandagar. Kan inte sticka under stolen med att det är rätt skönt när ytterdörren slar igen kl 8 och dom andra ger sig av till jobb och skola och jag far hela förmiddagen för mig själv. Inte för att jag sitter i soffan och pillar mig i naveln hela dagen, snarare tvärtom, men jag kan i alla fall dricka morgonkaffet och se nyheterna och kolla datorn i lugn och ro.
Imorse tog jag en promenad pa playan igen och det gör verkligen underverk med mig. Tror faktiskt jag blir bade  trevligare och gladare. Sen skulle jag gjort en himla massa saker men allt körde liksom ihop sig och jag fick absolut ingenting gjort. Vanligtvis blir jag irriterad  och stressad när det blir sadär. Idag tänkte jag helt coolt - Mañana, jag gör det mañana, och det kändes väldigt fräckt och bra!
Maten behövde jag inte tänka pa för den stod redan färdig i kylen. Det ända jag gjorde var att köra ihop en gazpacho.
Eftersom syrran bett om receptet flera ganger skriver jag ner det här. Det är absolut inget exakt recept, man far pröva sig fram, men proportionerna är ungifär sahär:

GAZPACHO

6-10 tomater
1-2 vitlöksklyftor
1 liten grön paprika ( den sorten som är pa bilden)
10 cm gurka
(ev lite gul lök ungifär 1/4)
olivolja
vinäger
salt



Kör i mixer tills den blir slät. Späd med vatten. Smaksätt med vinäger salt och olja. Serveras mycket kall.
Olivoljan brukar folk vara väldigt generösa med här. 1/2 till 1 dl är nog atminstone vad de brukar hälla i. Men man behöver absolut inte häva pa sa mycket, den blir god med bara lite olja med. Det är klart att den blir rundare i smaken ju mer olja man häller i. Manga tycker ocksa det är synd och skam att använda billig vitvinsvinäger till finfina ravaror men personligen tycker jag den "bättre" vinägern blir för skarp. Gör man den lite mildare kan tom barnen gilla den. Hugo och Elsa drack gazpacho redan i nappflaskan! Nagra menar dessutom att man bara ska skala gurkan till hälften. Pa sa vis  ska man tydligen undvika att  ga och "idissla" gazpacho.
LYCKA TILL !!

Kommentarer
Postat av: Camilla

Vill bara varna syrran för paprikan; vi köpte sådana i Sverige en gång och de var så svinstarka att det var omöjligt att äta (typ rå pepperoni)jag vet inte om det finns den spanska varianten i Sverige men jag har gjort på vanlig grön paprika i Sverige och det har gått jättebra

2009-04-28 @ 12:43:03
Postat av: Camilla

Hmmm... Nu e det inte måndag längre utan FREDAG!!

2009-05-01 @ 17:42:40
Postat av: tarina

Tack kära söstra mi för receftet (som farmor alltid sa.) Inte för att det är läge just nu. Hela veckan har regnet stått som spö i backen. Bläääää. Inte utan att man blir avis när man ser era bilder.Här har det deklarerats och jobbats. Den 18 kommer knugen med familj till jobbet för en stor gala, ska bli kul .Ann-sofie Mutter kommer och spelar, vanligt vis tar hon 1 milj för att spela (7 minuter) men skänker pengarna till world child foundation.Tjusigt. Kul med Sverige föreläsning.Blir det tenta på det? Nu skriker sängen efter mig.Puss och Kram Vissla

2009-05-09 @ 01:08:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0