Feria

image404image397image398
image402image396image403
Igar var vi pa ferian i Jerez med Italienarna Cristina,Cristian,Federico och Filippo. Jättebra att ga pa en mandag för da är det barnens dag och halva priset pa alla attraktioner sa da kan man aka dubbelt sa mycket!!

Vad är feria?
Ferian började som en vanlig markanad där man salde boskap och annat men har kommit att utvecklas till en fest med mat, dans, dricka och karuseller. Det finns ingen direkt försäljning av saker längre, bara lite krimskrams. Det är bla da man klär sig i flamencoklänning. Nästan varje stad och by har en feria. Det börjar med "La feria de Abril" i Sevilla och sedan fortsätter det pa olika ställen under i stort sätt hela sommaren.



Härligt, ljuvligt ,underbart....

...var det pa playan idag. Hugo,Lucas och jag cyklade ner vid luchtid med var sin macka och dricka. Det var ganska mycket folk och vattnet var klart och friskt för att inte säga iskallt. Jag badade tva ganger !! Arets första dopp för min del. Manolo stannade hemma för att se formel 1(ett intresse jag inte delar)och Elsa sov middag. Hon var dessutom lite snorig. Efter playan gick vi allihop och provbadade poolen. Den var helt ok men vattnet lika kallt! brrr

Igar var vi pa kalas hos en klasskompis till Hugo. Det var mysigt och barnen hade jättekul.
Eftersom man ska vara försiktig med att publicera bilder pa andras barn blir det bilder pa mina och den välskötta trädgarden!
image381image382

image379
 Natten mellan fredag och lördag akte Hugo pa kräk och diarrésjukan som gar här nu. Vilken natt det var! Stackars lilla Hugo och stackar mig. Om jag sov ett par timmar tror jag inte att jag överdriver !! Magakomman är inte över än, han är bättre men ganska matt. 
Betydligt  roligare var det pa torsdagkväll när Hugo och Lucas var pa ferian med Manolo.
image393

image388


Varför är killar sa dumma????!!!!!!

image390

Hejda, vi ses imorgon !
image391


sjukdag !!?

Igar när Hugo och Lucas var "sjuka" sag det ut sahär hos oss.
image375

image383image376
Inte sa särskilt sjuka alltsa. Underbart väder som gör att man känner livet i sig.Dessutom ska det halla i sig.

Vill ocksa meddela att poolen hemma hos oss är badklar inom kort. Väntar bara pa vattenanalysen sen är det bara att hoppa i. VÄLKOMNA !!!
image373

Sjuka barn ?

Idag är alla hemma och leker sjuka. Ja alla utom Manolo saklart. Hugo spydde i natt men det var nog bara för han svalt det stekta ägget helt sa Manolo. Det kan säkert stämma. Lucas hostar men skulle oxa ha kunnat ga till skolan. En gang är ingen gang...
Fint väder är det och det är tur för idag börjar ferian i El puerto.Dessutom är det sverige besök bade hos Camilla och Kajsa-Lisa och da vill man INTE att det regnar.
image372


Bara vanlig vardag

Vardagarna skiljer sig inte sa mycket. Dagarna ser  oftast väldigt lika ut. Vi aker hemifran 08.30 ,barnen börjar skolan 09.00. Sen har jag drygt 4 timmar pa mig att göra vad jag maste och vill. Klockan 14.00 hämtar jag hela gänget. Vi äter kl 14.30. Elsa sover mellan 15.00-16.30. När Elsa vaknat gör vi nagon aktivitet, oftast ute. Klockan 19.30 bad och kvällsmat. Sova 21.00. Det kan vara lite variation pa tiderna men i stort  sett ser det ut sahär.           Manolo börjar jobba kl 08.30 och kommer hem 19.30. Som ni förstar ser vi inte sa mycket av honom här i veckorna.
image368
Det är jätte roligt att Hugo och Lucas  blivit sana bra kompisar pa senare tid. Dom är supertajta !image370
Vi cyklade till lekplatsen där vi träffade Federico och hans pappa. Lucas är sa  glad för sin nya cykel.image369Federico


Det kom ett brev...


Igar kom det ett brev till Hugo. Det var fran kusin Susanna. Oj vad det var spännande och häftigt! Hugo svarade bums. Han visste precis vad han skulle skriva. Det försiktiga aterhallsamma nordiska är  inte hans grej, mer säger jag inte.......



SPAGETTI ÄR GOTT MEN SVART ATT ÄTA !


...för det är ingen vanlig dag idag är det LUCAS födelsedag Hurra Hurra Hurra !!!!

image349
Ny fräck brandmanscykel,STOR vattenpistol,paddelrack+tennisbollar mm mm

Idag regnar det sa beslutet att avboka barnkalaset var helt rätt. Vi akte till Cádiz och firade med farmor och gammelfarmor,Najad,Manolos mostrar Tere och Pili, Manolos kusiner Ichi och Manolo. Det var riktigt festligt med ballonger, tarta, presenter och massa god mat.
image350

image356

När vi körde hem stannade vi till vid ett av Lucas favvis ställe -SPELHALLEN!!!
Fyller man ar sa gör man.
image359


GRATTIS SÖTASTE LUCAS !!!!!

image346
Lucas blaser ut sina 4 ljus !


Mysig koja !

Det ösregnade när vi vaknade. Typiskt !! Idag när markismänniskorna* skulle komma! När barnen väl var lämnade i skolan tittade solen fram, vilken tur!! Markismänniskorna kom en timma efter utsatt tid (the spanish way), men det far man väl ha överseende med det HADE ju regnat. När klockan var 13.30 tog vi sällskap, markismänniskorna och jag. Dom var färdiga med sitt och jag skulle hämta barnen.
Väl hemma igen at killarna och jag currykyckling och ris i var nya mysiga koja. (Elsa somnar alltid i bilen)
                                                                                                                                                        
* Markismänniskor-människor som sätter upp markiser
image343


Ingen text bara bild

image335image333image334

image336image338


Mer regn !!

Det ska börja regna igen och i flera dagar ska det halla i sig. Detta gör att vi maste skjuta pa Lucas barnkalas som vi skulle ha pa lördag den 19 da han fyller 4 ar. Vi firar det nämligen här utanför pa "fotbollsplanen" och det brukar bli bra men om det regnar sa gar det som sagt inte.
April är  en av de sämre manaderna att komma till Spanien. Det är den regnigaste manaden. Det finns ett uttryck här som säger " En abril agua mil" ( I april regnar det till tusen ) September tycker jag nog är den bästa manaden. Lagom varmt och inte jätte mycket turister.

Livet är förgängligt.

Helgen ligger bakom oss och mandagen med. Idag är det tisdag och jag har gjort vardagliga sysslor som vika tvätt och hänga tvätt, laga mat och plocka leksaker. Allt medan jag gjort detta har jag tänkt pa historierna Jesus (inte Jesus kristus fran Nasaret utan Manolos barndomskamrat Jesus fran Cádiz) berättade när han var här i lördags med sin fru Susanna. Jesus har ett synnerligen udda arbete pa vilket han just blevit fast anställd. Han jobbar pa barhus och har bla som uppgift att hämta döda kroppar fran olycksplatser.  Det är nog inte vem som helst som varken klarar av eller är lämplig för ett sadant jobb men jag kan föreställa mig att Jesus är perfekt för han är mkt respektfull och elegant pa alla sätt och vis.
Att livet hänger pa en skör trad det vet vi alla men samtidigt tror vi oss odödliga.

En man ska koppla av sitt släp fran bilkroken. Han böjer sig ner . I den stunden da han inte syns backar en bil. Mannen vid bilkroken far sitt huvud krossat.

Tva familjer fran Madrid hyr var sitt hus här i Cádiz. Dom är goda vänner. Mannen i den ena familjen backar ut sin bil. Flickan fran den andra familjen star bakom.

Ett barn i en bil har inte bilbältet pa. Pappan bromsar häftigt da han ser en ledig parkeringsplats. Barnet bryter nacken och dör.

Vi träffar inte Jesus och Susanna sa ofta men det är alltid trevligt när vi väl gör det. Det  behandlades även betydligt  lättsammare samtalsämnen kanske jag bör tillägga.

I söndags var svenskgänget här. Det var som alltid kravlöst, opretentiöst och skönt.
Har inte varit pa fotohumör i helgen sa därför hoppar jag över att lägga upp de halvtrakiga bilderna jag tog.

Igar var jag var hos tandhygienisten i Sanlúcar och passade  därefter pa att besöka det nyöppnade shoppingcentret. Där finns bla H&M och bodyshop och allt sa pass välordnat att till och med jag klarar av det. Elsa fick flera nya klänningar.
image330

Lucas och jag brakade hela dagen.Vi hade nog en dalig dag bada tva. Vi tröstade oss med arets första vattenmelon. Det är inte säsong än sa dom är pa tok för dyra och har inte sa mycket smak än(den var dock över förväntan), men eftersom Lucas länge bett om melon och vi alla var sugna sa slog vi till. Killarna at sa dom blev anfadda.
image331

Man ska inte skiljas som ovänner och man ska aldrig ga och lägga sig arg eller ledsen. Man ska sluta bra. Vi gjorde pizza till kvällsmat fast vi at det föregaende kväll.
image332
Vi gick och la oss tidigt och vaknade utvilade och pa betydligt bättre humör.

Fredag

Nog för att det är trakigt med udda strumpor men udda skor är ettervärre! Som jag letat efter kompisar till alla Elsas udda skor! Det har till och med gatt sa langt att jag städat ur Manolos garderob i hopp om att hitta nagot i den röran, men icke! Vart tar dom vägen? Ibland misstänker jag att hon har en hemlig gömma nagonstas eller ocksa slänger hon ensamma skor i soporna. Dom försvinner nämligen här hemma, är inte det mystiskt !?

Pa jakt efter Elsas ena gympadojja.

Igar ägnade jag hela förmiddagen och en del av kvällen at shopping. Akut behov av skor till Elsa och byxor till Lucas. Jag akte till ett nytt stort shoppingcentrum i Jerez som ska vara det största i andalusien. Troligtvis är det pga min bristande shoppingvana men fy faglarna vad jobbigt det  är att ga pa sadana ställen med driljarder affärer. Jag blir helt stressad,springer runt som en skallad ratta. Efter att ha stressat runt där och pa nagra andra ställen kom jag hem tomhänt! .Pa eftermiddagen gjorde jag ett nytt försök. Denhär gangen med alla barnen. Vi akte dit vi brukar och fick, ser man pa, allt och lite till inhandlat.


IDAG är det alltsa fredag och här lite bilder pa vad vi gjort.image305

UPPSKATTAT FREDAGSNÖJE !
sortera färgpennor
räkna dom
vässa dom och beundra dom

image311
observera flaggan !!



image308
Vi cyklade en runda, at en glass och lekte i parken.
Kolla in Elsas nya skor. Hoppas dom inte försvinner allt för fort.


Hjälp jag far syrebrist !

I tva dagar har jag varit inne pga regnet och det känns som om jag haller pa att fa syrebrist ! Efter att ha torkat ur köksskapen ville jag UT och ANDAS ! Lucas och jag tog bilen till playan när det var ett litet uppehall. Sa gudomligt skönt det är i friska luften fast det regnar eller kanske just för det regnar.
image298image301image300

Det ösregnar !

NÄR det  regnar i Spanien sa REGNAR det. Idag fullkomligt vräker det ner !!
Lucas hade feber i morse sa han är hemma fran skolan. Det är han glad för. Som tur är sa har Manolo tagit nagra dagars semester fran och med idag sa han kunde köra de andra tva till skolan. Det är sa himla skönt att lulla runt här i pyjamas och slippa stressa iväg och lämna barn.
I natt har alla sovit gott och ingen har kissat i sängen. Tack för det.


Kiss i sängen och ha det bra...............

...ligga lite och fundera. Varm om stjärten som en sommardag, jag tror jag kissar lite mera.........
 Lucas kissade  i sin säng inatt. Eftersom det inte var sa varmt och gottigt där längre kom han över till oss...och kissade i var säng. Da gick Manolo och la sig jämte Hugo....da kissade Hugo i sängen(vilket aldrig händer han maste ha drömt). Hugo kom över till mig och Lucas.
Det regnar idag och jag tvättar lakan........

Vällingkungens heliga stund

image295
Kl. 15 efter maten lägger sig Lucas alias "vällingkungen" pa soffan med den gröna filten, den vita kudden,en välling och en film för en stunds relax. Varje dag likadant.
Vad har han da hunnit med idag , förutom att äta, de 40 min han varit hemma? Joda, borsta av hans och Elsas leriga skor med sin tandborste. Tack för hjälpen ! Skönt med företagsamma människor.

Slappardag !

Sa in i dödens trött idag. Fick ingen vidare nattsömn da Elsa vaknade med feber och var olustig och Lucas kissade i sängen etc. etc. Därför har jag tillbringat större delen av dagen i ryggläge pa altanen. Ingen tidning eller blaska att underhalla mig med och för lat för att hämta boken pa nattduksbordet.Med kameran i hand underhöll jag mig med att undersöka macron, närbilder pa de som finns nära och dom som kommer förbi..sahär..image281image285image284image287image288
Hugo och Lucas har varit helt vilda idag, olydiga skrikiga och allmänt jobbiga.Men DOM har haft jätte kul! En hel massa härliga skratt har dom i alla fall bjussat pa.image282image289
Lucas stora snigelfamilj.

Tillslut blev det kváll och Lucas somnade tidigt. Hugo som aldrig vill ga och lágga sig satt uppe med oss. Klockan 21.10 skickade jag honom i sáng med en otrevlig röst. Efter en stund gick jag upp för att natta "pa riktigt" men da sov han redan gott.
image294

Manolo som tillbringat i sort sätt hela dagen i soffan framför tvn (formel 1, hans bästa) avslutade kvällen pa samma plats i mitt sällskap. Vi sag en film "The pursuit of happyness" med Will Smith och hans son i huvudrollerna. Riktigt bra.


GRATTIS " MONSTER" TARINA !!!!!!!!!!!

image279
Idag fyller min syster Tarina ar. Grattis! Här ett underbart porträtt av dig som Hugo ritat för att gratulera.
image280
.......och denhär guldbaten maste ju falla dig i smaken.....Ha nu en jättebra dag och ät mycket tarta!! 
Kramisar fran oss alla!!

Tjingeling

Jag kan inte säga annat att det är rätt jobbigt pa mornarna när barnen ska iväg till skolan. Det är inte sa farligt med själva uppstigningen men att klä pa sig är nästan dagligen ett trauma. Det är främst Lucas som sätter sig pa tvären. Är det inte fel byxor är det fel kalsonger eller skor. Skynda vet han nog inte vad det betyder. När vi väl kommit iväg och fram är det ocksa protester. Jag förstar inte varför han ska tvärnita varenda dag när det är dags att ga in i klassrummet.När han väl är där vet jag att han har det bra och trivs. Han har dessutom en fantastisk fröken som han ÄLSKAR! AnnaMaria  som hon heter är lugn och tygg och klok. Jag tror faktiskt att krisandet bara är en fix idé och ett sätt att fa uppmärksammhet. Han är rätt smart dendär lilla figuren, och söt.image272
När jag kom hem fortsatte ja röjja i förradet. Nu har jag bara sparat en endaste ikea kasse med sma kläder som kan fungera som dockkläder, nagra klänningar och kläderna mamma sydde. Nu anser jag mig färdig med de projektet. Skönt !

Igar tog vi en sväng till lekplatsen jämte playan där vi mötte upp Cristina, Filippo, Cristian och Federico.image273
Vi hade sma vattenpistoler med oss, det är alltid kul!

När vi kom hem gjorde Hugo sin läxa. Han skrev i sin välskrivningsbok . Det är inte obligatoriskt men jag tror de flesta gör det.
image274
Inte daligt för en 5-aring !! Han är sa ansvarsfull och noggrann  storebror Hugo.

Vi kom i säng sent men somnade pa en gang. Det är bara vilda Elsa som fatt för sig att hon ska ha nattlampan tänd och böcker i sängen när hon ska sova annars blir det ett jäkla liv. Men det gör mig absolut inget om hon ligger och kollar i böcker en stund .När hon väl slukat sin välling somnar hon  och brukar inte vara till besvär.

image275

Jaha,där föll dagsplanen idag igen. Hade inte alls tänkt sitta här och skriva, skulle göra helt andra saker och vara väldans effektiv. Jag har väl helt enkelt blivit förspanskad...mañana....mañana..jag gör det mañana.........

Bara om ni undrar...

..sa sitter jag pa altanen i biki med en tinto de verano (sommar vin) och slappnar av en stund. Elsa sover och killarna ser pa Karlsson pa taket.När Elsa vaknar ska vi ner till playan med grävmaskinen. Temperaturen ? Bara sadär en 28  grader.

Redan torsdag !

Det är inte klokt vad tiden gar, nu är det redan torsdag igen! Jag som pratade om att uppdatera mig! dethär blir ju bara värre och värre!
Idag har jag varit nere i förradet för att rensa lite bland gamla kläder. Varför har jag sparat pa alla dess sunkiga barnkläder? Urtvättade t-shirts och slitna byxor och kortbyxor, vad har jag tänkt? Nej, här skall rensas ut! Det är nog det fina vädret som gör att jag vill göra plats at sommarkläder. I bilen har jag fyra Ikea kassar med barnkläder som  ska lämnas i en kyrka at de fattiga. Vilken fröjd och njutning det är att göra sig av med saker!!!!!

Söndag en skön dag

image270
Söndagen var en sandär härlig dag. Ytterdörren stod pa vid gavel hela dagen och barnen lekte som barn "bör" göra. Viktor var här och vid luchtiden kom grannen Jose som är 9 ar. Det spelades fotboll, rugby, paddel... Ibland kom nagon in och bad om ett glas vatten men tid till fika fanns inte. Lunchen slängde de i sig pa max 5 min!
Jose som hade läxa under helgen gjorde den pa staende fot vid fotbollsplanen. Man far ju inte missa nagot.....


Avslutningsvis satte Manolo igang ett tokroligt upptag. FISKA GRODA ! Pa grannomradet finns en liten gyttjepöl där det finns nagra grodor. Kanske skulle man kunna fiska upp nagon med mask och kastspö? Alla var eld och lagor!
image268image269


Viktor sover över !

Klockan är mycket och jag borde definitivt ga och lägga mig....jag ska bara....

Efter att ha tittat igenom dagens bildskörd är det fullt förstaligt att vi alla är väldigt trötta, det har synnerligen varit en aktiv dag med mycket frisk luft.
Viktor ligger jämte Hugo och sover. Fast bada tva var helt slut kunde de inte somna pa egen hand. Jag fick lägga mig mitt emellan och läsa tre böcker, sen knoppade dom in.image262

Kajsa-Lisa och Maxi, Viktor ,Lukas och Eira har varit här idag. Det har varit riktigt trevligt.
Pa förmiddagen akte storkillarna och fiska. Viktor fick napp!
image251image252
När dom kom tillbaks hade Kajsa-Lisa och jag fixat käk. image263
Vi brukar göra lite knytis när vi träffas. Kajsa-Lisa hade med sig lasagne och cheesecake. Jag gjorde
gambas al ajillo(räkor stekta i rikligt med olivolja ,vitlök ,en skvätt vitt vin, lite spansk peppar och hackad persilja)och panerade kycklingfiléer. Sallad mm. allt mycket gott!
image264
Kajsa-Lisa,Lukas och lilla Eira.
image258
Vi spelade basket
image255
När Kajsa-Lisa,Maxi,Eira och Lukas akte hem gick vi andra och spela paddel(paminner om tennis)image259
...och bollkallen alternerade som dörrvakt...image265image261


Nu funkar det igen

Lördag natt satt jag och skrev pa min blogg. När jag sen skulle publicera gick det inte. Först idag funkar blogg.se igen sa nu blir det till att uppdatera!!
Kusin Erik akte tillbaks till Sverige och jobb i fredags. Han hade nog gärna stannat lite till. Det var jätteroligt att han kom och han har lovat att komma igen.

RSS 2.0