Raindrops keep falling..........

Det bara regnar och regnar utan uppehall. Idag har vi inte varit utanför dörren ! Utan alla braiga julklappar hade inte detta varit möjligt. - Tack snälla Tomten, klapparna kom väldigt lägligt.
Imorgon trotsar vi vädret, vi bara ska UT !!

Tomten kom.


Iklädd sandaler kom tomten fran piñeskogen bärandes pa tva säckar med paket.
 Pa julaftons förmiddag hämtade Manolo syrran pa Malagas flygplats sa hon var ocksa med när tomten kom. Vädergudarna var ocksa med oss. Vi hade fint väder hela julafton fram till kvällen. Den senaste veckan har det nämligen inte gjort annat än regnat - hysteriskt ! 

Barnen fick ett wii i julklapp.Det har därför inte varit nagot större problem att halla sig inne med tanke pa det daliga vädret. 

...och Manolo fick  en present av tomten.. 
 
En promenad pa stranen da det var regnuppehall men jisses vilken blast !! Skönt att komma ut lite i alla fall.

Pa kvällen skulle Manolo aka och köpa pizza. Men plötsligt blev det strömavbrott i hela Costa Ballena, Rota ,El Puerto och Chipiona sa vi fick nöja oss med macka, skinka,juice,chips och nötter..
...men det var mysigt det med. Men mysigast var det att syrran kom !!

Hemma med sjukt barn

Elsa är sjuk. Hon har hostat hela natten och haft hög feber. Nu sitter vi i soffan och ser pa tv. Det är värsta snöoväder i Spanien och manga flyg har blivit inställda. Syrran ska ju komma hit nagra dagar under julen, hoppas det inte ska strula pga snön.
 Här hos oss ösregnar det. Jag känner mig trött efter en sömnlös natt. Hoppas en kopp kaffe ska kunna göra underverk. 
God morgon !

Det är kallt.

Jätte kallt !! Vi haller oss inne. Barnen springer ut och in och släpper ut värmen. Har städat bilen och ska nog  göra kola. Det är mysigt. Ska leta upp faraherdekläder till Elsa och Lucas och en röd polotröja till Hugo. I morgon ska Hugo sjunga med klassen pa teatern och i övermorgon ska Elsa och Lucas vara utklädda. Elsa och jag tog en sväng till växthuset och killarna gick en laaang promenad pa stranden för att se vad havet tagit med sig, det blev en ordentlig skörd. Nu är det värsta bus..för att variera lite... !!

Julen närmar sig med stormsteg..

...och det är mycket som ska göras. Jag har suttit här framför datorn och kollat recept ett tag. Julafton ska vi fira med Camilla och co och da ska jag sta för Janssons, ris á la malta och ev köttbullar. Pa kvällen kommer kanske svärmor och Manolos mostrar hit sa da ska det ocksa serveras nagot, jag funderar att ge mig pa kalkon. Julklappar ska köpas och julgodis ska göras men vi ska försöka ta det hela med ro.

Fran en sak till en annan.

I torsdags blev jag varse om att vi har ett Ester Williams ämne i familjen. Första dagen pa simskolan och den lilla damen tog sig igenom hela 45 minuters passet med ett leende pa läpparna. Det var bara läppstiftet som saknades. Go Elsa Go !!!!! 


  


Jag har sex

fullt utslagna och ljuvligt doftande hyacinter i olika färger. Granen är visserligen av plast, kanske inte fullt sa hög mysfaktor som en riktig gran, men ack sa praktiskt ! Vi kompenserar med supergoda hembakade pepparkakor - godare än Annas !
 Fede hjälpte oss att baka o jisses viket resultat
..och lussekatter som dessvärre bara jag äter.  
Vi har pyntat  
och pysslat  och vi har till och med kommit ihag att tända ett nytt ljus varje söndag i advent. Vi sköter oss rätt bra som ni ser ! Pa onsdag börjar jullovet och det ska bli skönt. Jag har lovat mig själv sovmorgon alla dagar tills skolan börjar igen. Tänkte se om det mörka runt ögonen kunde tonas ner nagra nyanser.  


RSS 2.0