Det passar

med te nu. Eller varm choklad. För det börjar bli ruggigt även här, i alla fall pa kvällar och nätter. Har bäddat med duntäcken i barnens sängar och lagt undan alla kortbyxor. Imorgon ska jag leta upp mitt duntäcke som borde ligga nagonstans i källaren. Där hoppas jag ocksa hitta stövlar och kängor.
Ärmlösa klänningar och linnen känns inte länge aktuella utan  far flytta ut ur garderoben och ner i källaren för att ge plats at langärmade tröjor och koftor. Träskosandaletterna kändes inte heller riktigt rätt ikväll när jag hämtade Hugo  pa skolan kl 19.00. Han hade varit pa en heldags utflykt med skolan pa en bondgard. Han var trött och jag frös om tarna. Men utflykten hade varit lyckad och han hade med sig bröd med choklad som han själv bakat. Imorgon ska vi fa smaka. 
  Det börjar bli dags att lägga pa mattor ocksa. Jag kollade lite i ikea katalogen. Det är ju för sjutton billigare att köpa en ny än att lämna in den gamla pa kemtvätt. Jag vill ha en röd matta. En varm färg i det raa och kalla. 
Hugo och Lucas är friska men Elsa är inte helt bra, sa hon har varit hemma idag ocksa. Febern har försvunnit men hon har fortfarande ganska mycket slemm. -Snälla, lat detta vara över nu !
Svininfluensan har kommit hit men det rader ingen större panik eller rädsla bland folket. Än har ingen hunnit bli vaccinerad da vaccinet ligger pa ett lager i Sevilla( vad det nu gör fór nytta där?). Men a andra sidan är intresset för det snabbt framtagna vaccinet inte speciellt stort. Misstro.Man menar att det ligger politiska och ekonomiska intressen bakom denna uppsjasade svinpest. Ett virus som alla andra fast tuffare. Tänk sa ospanskt! Spanjorerna som alltid annars är sa glada för att trycka medicin i alla former och färger. 
Själv känner jag mig förvirrad. Jag känner till padraget i Sverige och massvaccineringen som pagar där. Hur kan tva länder reagera och agera sa olika i samma fraga?  

Sjukstuga

Novemberbadet jag skröt sa dant om kanske ända inte var sa lyckat. Dagen efter blev Lucas förkyld och fick hög feber och hosta. Idag är det Elsas tur. Hon kom hem fran skolan med feber. Men det kanske ända inte var dagen pa stranden som var orsaken till det onda utan snarare det växlande vädret. Sol och 27 grader till regn och betydligt färre grader.
Vi är alltsa hemma och sjukar oss men har det faktiskt rätt mysigt.Lucas "nya" favoritbok är Manolos morbrors gamla läkarbok. Han hade den när han studerade medicin för en herrans massa ar sedan och sen har den pa nagot märkligt sätt hamnat hos oss. Uppskattad bok av manga. Pa den översta bilden kan man se att var gamla hund Newton tagit sig nagra tuggor !

Rätt mysigt. Lyssna pa regnet och läsa en bok pa en skyddad plats.


1/11 2009



Det känns väldigt bra att  lägga upp en hel drös med härliga bilder fran stranden den första november. Ännu bättre att kunna tala om att jag tagit mig ett dopp!
För veckan som gatt har inte varit en av de bättre. Jag har varit pa ett utomordentligt överjävligt humör. Inget talamod utan bara arg, arg och arg. Jag vet inte hur manga ganger om dagen jag bade gatt upp i atomer, limningen och blivit galen och tokig.Det badar inte gott! Men kanske,kanske har det varit den analkande fullmanen som retat upp mig sa till den milda grad. Ikväll sitter manen fasthäftad pa himlen som en stor rund färgglad knapp. Sa vem vet, imorgon kanske jag är snäll igen.

 Hur som helst sa dammade Manolo av sin surfingbräda som statt totalt bortglömd i förradet under fler ar. Han lyckades dessutom dra pa sig sitt gamla svarta alaskinn. Och jag tror att det gjorde honom gott att flyta omkring där bland vagorna med de andra surfarna, även om formen nu inte var som förr.   

RSS 2.0