Kreativitet hos barn bör alltid uppmuntras !


När jag öppnade ytterdörren möttes jag av denhär mojängen.Totalt livsfarlig-visst. Men ocksa helt underbar !!
Vem vet, med en viss produktutveckling kanske detta är ett nytt miljövänligt transportmedel. Varför inte med stavar till. Man kanske borde ta patent innan nagon snor idén. Fast rullstolen finns ju faktiskt redan... Men detta kunde bli en lite sportigare variant..eller?

Form och Design: Hugo Pozas Johansson

Söndag.


Vi körde nagra vändor med rullskridskorna i garaget när Emma och Sara var här i eftermiddags. Det är sa slätt och bra där nere.
 
Och Elsa blev sa lycklig när tjejerna kom. Hon tycker sa mycket om sina "stora" kompisar.

Vito grävde upp vart citronträd som aldrig riktigt trivts här. Dom ska plantera det pa deras stora tomt. Hoppas det kommer ma bättre där.
Vi har ny tid ocksa - vintertid. Ljust tidigare pa morgonen och mörkt tidigare pa kvällen. Bra tycker jag, för det blir lättare att komma i säng tidigare da.

Godnatt.

Gott och blandat.

Tack gode gud för att jag gick pa keramiken idag, den gav mig en välbehövlig kick! Annars tror jag dagen blivit ganska  usel.
Pa natten kunde jag inte somna för att jag frös om fötterna. När jag väl bestämt mig för att ta pa mig ett par sockor somnade jag ganska fort. Vaknade igen da jag frös om hela kroppen (nu lag jag helt plötsligt i Elsas säng), hämtade en filt. Pa morgonen när jag vaknade frös jag igen och tänkte att det nog är dags att ta fram riktiga täcken. Därefter upptäcker jag att jag delar kisspöl med Elsa (och jag lovar att det inte är jag som astadkommit den). Hela min pyjamas var blöt och kall. Inte alls konstigt att man fryser!
Pa simskolan var allt frid och fröjd tills jag skulle kamma haret pa Lucas efter duschen. Da upptäcker jag en liten,liten svart prick som rör sig - En lus!! Vi har fatt lappar hem om att det finns löss pa skolan och nu var det alltsa var tur att trilla dit pa det. Apoteket nästa och lusbehandling. Alla sängkläder tvättas, borstar och harspännen har jag kokat och dom genomkammade haren är nu lusfria. Det var faktiskt bara Lucas som hade pippor, men vi har behandlats allihop för det ska man tydligen. Hoppas det var första och sista gangen.

Byxlös !

Det är inte pa nagot sätt sa att vi har frostgrader, men da temperaturen gick ner blev det läge att dra pa sig ett par langbyxor - om man nu hade nagra !!
För i morse när Hugo skulle klä pa sig fick vi prova ett otal byxor och alla var för korta, jeans som täningsoverallsbyxor - allt. Tillslut hittade vi i alla fall ett par som funkade, vilken tur !! Det vore ju onekligen lite taskigt om grabben skulle ga byxlös till plugget. Nog för att har en schyst häck, men vad skulle dom tänka om den där svenskan !??
Akut shopping! Jeans ,träningsoverallsbyxor och SKOR !! Tänk vilken tur att jag fick tag pa skor i samma veva, jag som letat sa. 

Dagens snygging som blivit sa stor........

Pilates-nej tack !

Inte en droppe svett och inget flas. Pilates är laaangsamt och segt och inget för mig. Det fick jag klart för mig idag efter att ha prova ett pass pa ett hotell här i Costa Ballena. Aerobic, gym eller en rask promenad passar mig betydligt bättre. 
Idag är himlen täckt med moln och det har regnat kraftigt i omgangar. Temperaturen har sjunkit med ungifär tio grader och man har äntligen kunnat dra pa sig en langärmad tröja! Först tyckte jag det var lite mysigt, men redan nu hoppas jag pa bättre väder imorgon. Varken mulen himmel eller pilates faller mig pa läppen !

Vardag.


Sa var det mandag igen och karate för mina coola grabbar.
Själv har jag känt mig slö idag. Hade tänkt göra en massa saker som vanligt men da kroppen strejkade tillät jag mig faktiskt en stilla förmiddag här hemma och det var nog klokt.
Imorgon ska jag prova pa pilates. Dom har ett pass pa ett hotell som ligger ett par hundra meter fran mitt hus sa det vore ju smidigt om jag gillar det.

En annan sak killarna underhaller sig med är sina fotbollsalbum. Elsa vill helst cykla eller leka skola.


Helgen.

Tänk sa lätt det är att cykla om man bara far en bra cykel och ett par ordentliga stödhjul-och sa roligt sen !!

I fredags köpte jag stödhjul till Lucas cykel som Elsa nu fatt ärva. Lucas har fatt Hugos gamla och Hugo cyklar äntligen pa den  han fick i julklapp förra aret. Självklart blev det en cykeltur till lekplatsen idag da vi inte flängt omkring utan bara varit hemma- skönt.

Manuela och Luis kom hit pa eftermiddagen pa fika och lek.

Bullbak som utlovat pa lördag förmiddag innan vi snodde iväg till Cádiz. Jättegoda blev dom saklart !!


Tidsoptimisten

Idag har jag lovat att servera lasagne vilket för närvarande är barnens favoriträtt, ja kanske hela familjens favorit. klockan 11.00 ska jag plocka upp barnen fran skolan för vaccinering, inte mot svininfluensan utan vanliga influensan. Framförallt Lucas och Elsa har ju lite luftvägsproblem sa dom har blivit tilldelade vaccinet.
Maste handla lite ocksa. En arbetskamrat till Manolo som flyttat ner fran Madrid och bor här i Costa Ballena ska komma över ikväll. Vi kör pa tacos. Jäst maste jag ocksa köpa för pa lördag morgon har jag lovat att vi ska baka kanelbullar. Farmor ska fa en pase när vi aker dit och äter, hon gillar bullar. Sen är det karate och kanske ett nytt försök till skoköp, stödhjul,badbyxor......och sa skulle jag vilja ta en sväng om växthuset ocksa men misstänker att det är att vara lite väl optimistisk...vilket i och för sig inte är fel...och städa....
Nu dusch sa hej pa ett tag. 

Rivstart!

Köttgrytan star pa spisen och puttrart. Tvätten är hängd och en ny tvätt är laddad. Rivstart idag för det är mycket som ska göras innan jag susar iväg pa min keramikkurs som börjar idag. Ska plocka ihop mina grejer och samtidigt fundera lite pa vad jag ska göra. Jag har en idé om en relief.
Maste rusa vidare.
Ha en bra dag!

GRATTIS SÖTA GULLIGA ALISA


Idag fyller var söta kusin Alisa 6 ar. GRATTIS tjejen och ha en jätte bra dag !!!!!!!!!!!!!

Oktober och varmt.

30 grader varmt och 24 i vattnet i mitten av oktober! Fint väder har jag absolut inget emot men nu börjar jag bli mätt pa denna värme. Och stranden är jag inte sugen pa längre men tog ända en liten sväng dit idag med Elsa och Camilla och co, man känner liksom att man borde passa pa för sen kommer ju den langa vintern. Fantastiskt skönt i vattnet var det i alla fall. Sen akte vi hem till Camillas där vi blev bjudna pa varmrökt lax som hennes pappa tagit med sig fran Sverige- Gottigottgott !!!




Igar var barnen och jag pa bio och sag filmen "up". Den var bra. Annars har vi varit runt lite här och där och fikat. Igar med Auxi, Roberto och Robertito.
 


Halvbra shopping och Lenas bilder.

Idag skulle min vän Manuela och jag aka till det stora köpcentrumet i Jerez för shopping. Väl framme visade det sig att det var helg i Jerez och allt var stängt. Det var bara att vrida pa ratten och satsa pa El puerto istället. Jag behövde skor till killarna men hittade inga som föll mig i smaken. Istället blev det "heja Sverige" fleecetröjor till killarna, "gabortskor" till Elsa och ett par eleganta innetofflor med kilklack till mig.  



Det är fredag och helgen har börjat. Denhär veckan ska ytterligare ett helgon firas- Pilar,sa pa mandag är det ocksa helg och alltsa ingen skola. Detta land med alla dess tusen miljarder helgon som skall firas.Innan vi fatt igang nagon slags rytm är det väl redan jul!!

Lena var som sagt här och fast vi var begränsade av sjukdom och inskolning blev det i alla fall nagra utflykter och nagra salta bad.Det mysiga torget i Sanlúcar kom vi dessvärre aldrig till och inte heller Cádiz, det far helt enkelt bli nästa gang.
Vi akte pa läskiga kringelikrokvägar  till bergen och de vita byarna Grazalema och Villalonga.




En dag när Lucas var hemma sjuk (men inte jättesjuk) akte vi och fikade pa hertiginnan av Medina Sidonias palats.

Och naturligtvis sa spelades det alfapet.


 


Utflykt mm.

Vi bestämde oss för att göra en liten utflykt igar da det var helg i Rota och Cádiz. Manolo, som jobbar i El Puerto, var inte ledig sa det var bara barnen och jag som tog baten fran Rota till Cádiz för att hälsa pa farmor och ta en fika pa hennes namnsdag - Rosario. 
Det var kul att aka bat och lite läskigt ocksa för det gungade rätt bra. Men resan gar fort, tar bara 25 minuter, sa man hinner nästan inte ma daligt. Väl framme tog vi en kort fika vid bathamnen och sen tog vi bussen hem till farmor där Manolo och mostrarna Mamen och Pili slöt upp.
Här kommer var bat in.

Vi satt uppe pa deck..

..och oj vad det blaste! Det gällde att halla hart om biljetten.



Vad annars? Jo, jag blev svinaktit sjuk för lite sen. Trodde faktiskt nästan att jag fatt svininfluensan men det kanske "bara" var vanlig influensa ända. Utslagen, sängliggandes,ont i kroppen,HALSONT och lite gottig feber pa det stämmer precis in pa svininfluensan enligt foldern vi fatt hemskickad fran kommunen. Det togs inget blodprov sa jag fick aldrig veta vad det var jag hade. Men lika bra är väl det, för det man inte vet har man ju inte ont av..eller ????????
Virus som virus säger läkarna och börjar nog bli ganska trötta pa all oro.

Lucas har varit sjuk i tva omgangar och Elsa har ocksa haft en släng av feber och hosta men ingen har blivit riktigt dalig. I mitt föregaende inlägg tog jag modet till mig och skryta om flyt. Det skulle jag aldrig gjort för det flytet tog tvärt slut. 
Nej, nu ska jag inte vara san. Vi har faktiskt haft Sverige besök ocksa. Lena (min farbrors fru) var här en dryg vecka och det var jätte mysigt. Lite otur att Lucas blev sjuk och Elsa inskolades men det var ända riktigt trevligt och mysigt. Hoppas hon inte blev avskräckt utan kommer igen! Imorgon ska jag lägga upp lite bilder fran hennes vistelse här men nu är klockan mycket  och jag maste sova.
God Natt!
 


RSS 2.0