Det kommer att bli skit bra !!

Bra med svensk arbetskraft !  Inget segande,inget mañana. Redigt gjort blir det ocksa och det pa rekordtid, redan imorgon kommer jag att ha min altan.
image131image132
Manolo har ocksa varit jätte duktig. Han har burit alla tunga stenar och all sand. Här haller dom pa med dräneringen som dom klurat ut tillsammans.
image133 
Söta Lucas som tycker om att hjälpa till.image136
image135image137
Nu sover alla...utom jag...som vanligt...GODNATT !!

Sma saker som ger livet mening

Om man maste välja mellan att köpa glass eller tvätta bilen blir det genast väldigt jobbigt, i alla fall om man är 5 och 3 ar, för bada tva är sma saker som sätter guldkant pa tillvaron.
Igar när jag hämtade barnen fran skolan sa jag till dem; nu har jag bara jätte lite pengar sa nu far ni välja pa antingen tvätta bilen eller köpa glass.Lucas ville tvätta bilen och Hugo köpa glass(jag röstade ocksa pa glass).Insag att Lucas  skulle krisa ordentligt om vi skulle köpa glass och sen bara köra förbi biltvätten. Rotade runt efter smapengar och fick ihop sa vi kunde göra bada tva...........image128image129image130
Jag har glömt att berätta om var nya fina bil. Vi hade en precis likadan innan fast bla. Dehär är sprillans,inga matrester och inga bucklor.............än.

Morfars nya lekplats

image125
 Morfar har kommit och arbetet med uteplatsen är igang. Nu blir det ingen vila förrän allt är färdigt. Manolo gick just och la sig och var helt slut. Morfar är nöjd med sin nya lekplat, hinner knappt äta.Vädret är perfekt och kommer förbli sa de närmsta 7 dagarna. Sol, 20 grader och vindstilla.image126
Barnen är nöjda och "hjälper till".

Regn och rusk

image106
Värsta regn och rusk väder. Vi sitter inne och tittar ut. Nej, vi sitter inte, här är det full aktivitet. Hugo har just avslutat ett experiment i köket. Jag vill helst inte veta vad det är men jag hörde honom säga nagot till Lucas om mjölk,socker,ost,leverpastej och chokladmjölk......Det star en kastrull pa spisen!! (plattan är INTE pa,hoppas jag)
image109
Vi bakade en sockerkaka och den blev god. Kolla in Lucas ansikte, han har blivit helt sönderriven av en "kompis"image110

Skruva lite..
image111
och mycket data....
Elsa har feber idag. Gode Gud lat henne vara frisk imorgon...


GRATTIS VITO !!

image112
Igar fyllde Vito 40. Camilla hade ordnat ett överaskningskalas. När Vito kom hem pa sin motorcykel fran jobbet tog  släkt (Vito har 11!! syskon) och vänner emot  med "Cumpleaños feliz", mat och tarta. Barnen tycker alltid det är roligt att aka til Camilla. Lite otur med vädret men det rader man ju som sagt inte över.
     
image104

Torsdag

Barnen är lämnade i skolan. Jag har handlat och nu ska jag städa....tror jag..borde jag...maste jag, Fy va trakigt !!!
Solen skiner i alla fall fast dom lovat regn och faglarna kvittrar. Nej, nu maste jag sätta igang.............

Var playa

Min kära syster Tarina, hennes man Micke och barnens högt älskade kusiner Clara, Susanna och Alisa ska komma i sommar. GUUUD vad det ska bli kul!! Igar reserverade jag rum pa hotellet som ligger precis vid playan. Det passar absolut bäst för en barnfamilj. Det ligger bara 200m fran playan och mellan hotellet och playan ligger en rätt ok lekplats och en restaurante.
Igar gick vi  ner till playan för att kolla om det flutit upp nagra spännande saker.Det hade varit värsta oväder pa natten och da brukar det ju komma upp bade ett och annat. Det blev dock ingen vidare bra sakletardag men titta sa fint det var.
image113
image118

mandagar och onsdagar

image119
Pa mandagar och onsdagar hämtar jag killarna först kl 17.00. Dom stannar kvar och äter i skolan och sen gar dom pa datakurs där. Hugo tycker det är kanon att äta i skolan, jättegod mat !! Lucas gillar nog mest datakursen. Jag tycker det är super!!! När Elsa och jag hämtar  är dom glada och nöjda och leker med sina kompisar pa skolgarden. Vad mer kan man begära?



image121image122image123
SÖTA  ELSA !!  (Med nya kläder)

Viktig bild

image124
Manolo tyckte denhär bilden saknades i föregaende inlägg. Det har han naturligtvis rätt i.

GULDMEDALJ

För att ha ägnat hela lördagen at att gräva upp och köra bort lerjorden fran var uteplats utan att vare sig gnälla eller vara sur tilldelas Manolo Pozas Flores helgens GULDMEDALJ. Grattis!! SILVERMEDALJEN gar utan minsta tvivel till var fantastiska granne Louis som, när han cyklade förbi och upptäckte vad Manolo höll pa med, ställde ifran sig cyklen och högg i.Fantastisk kille!! Grattis!!image97

Freaking out

439429-90
439429-92

Vi lämnar kaoset och gar ut !

image80image82image83image89
Efter maten slängde vi igen dörren och lämnade kaoset bakom oss. Mañana tänkte jag...mañana börjar Elsa dagis igen (rännandet till sjukhuset är äntligen slut), mañana ska jag städa och komma i nolläge...och sen kan mitt nya glamorösa liv börja.................Gud va skönt att komma ut i friska luften! Det blaste lite men det var inte kallt.

Nya skor

image76
 Dethär ser ju inte för muntert ut.Dags att köpa skor.Vi aker till El Paseo y El puerto.image79
Inte sa bra att aka och handla med trötta hungriga barn.Jag fick muta med bade choklad, macka och aktur. Usch och fy för att vara arg pa olydiga barn, man blir ju helt matt!

image77
Skor blev det. Hugo fick likadana som han redan hade men det tyckte han var ok.Rea! Innan 35 E nu 15 E.  Lucas fick döskalleskorna.Innan 25 E nu 7 E. Och vanliga tygskor till alla á 7.90 E.Rätt nöjd maste jag säga.
Vi stötte ihop med Emma och Sara som var och handlade mat med mamma och pappa. Dom var inte heller sa roliga..... Imorgon ska jag till tandläkaren..äntligen!!

weekend

Vi har ett fantastiskt väder. Pa morgonen när jag kör barnen till skolan kl 9 är det friskt 6-10 grader. När jag hämtar kl 14 är det runt 20.
Igar akte vi till Sanlucar för att käka tapas. Men innan jag mötte upp killarna pa "Plaza de Cabildo" akte jag till sjukhuset för att fa Elsas sar omlagt. Hon har inte ont längre och det läker som det ska. Sahär ser det ut.


Sanlucar är det absolut bästa stället om man vill äta goda tapas i mysig miljö. Här lite bilder som alldeles säkert gör nordborna avundsjuka.
image65image66image73
Stötte ihop  med Vanessa alias Pocahontas och Noelia som är gamla  jobbarkompisar fran sjukhuset. Pojken är Noelias och heter Antonio.

439429-70

Pa eftermiddagen akte Hugo Lucas och jag pa bio med Emma, Sara och Camilla. Vi sag Noaks ark. Den var ok.

Idag har vi bara varit hemma. Hugo har lekt med grannen Jose. och Lucas och jag har börjat utgävingarna i trädgarden.
image75
Morfar kommer den 26 februari. Da ska vi lägga en träaltan pa var lilla uteplats. Gräset vill sig inte,det blir bara lervälling av alltihop, usch sa tröttsamt.Vi börjar alltsa förbereda lite.


Op. och lite annat smatt och gott

Efter de glada bilderna pa Elsa lägger jag upp dessa synnerligen otrevliga och framförallt oönskade bilder.
439429-46Bilden är förskönande.439429-47439429-48

Idag har Elsa opererats. Injektionen hon fick i stjärten hade stannat kvar som i en kapsel djupt nere i en muskel och dessutom hade där samlats ganska mycket blod. Jävelusiskt ont, hela högra stjärthalvan stenhard. Hon skulle bli tvungen att dräneras.
klockan 8.30 akte vi in. Op skedde mellan 11.20 och 11.45 och gick bra. Efter op var Elsa helt hysterisk. Hon slog mig i ansiktet, rev mig och drog mig i haret. Hon grät och grät ,säkert tva timmar, tills hon somnade av ren utmattning. När hon vaknade var hon lugn och när maten kom  kunde hon till och med dra lite pa smilbanden.
Det har varit en fruktansvärt jobbig period. Alldeles för manga fel har begatts. Elsa har verkligen misshandlats och Manolo och jag plagats. Jag gar in pa det en annan dag nu är jag alldeles för trött.
439429-49439429-50

................medan Elsa opererades var killarna i skolan -utklädda. Det är karneval i Rota.
image51
Lucas och hans kompis Adrian.
image52
Hugo med nagra klasskompisar.

IGAR  fick Hugo äntligen träffa sin bästa kompis Viktor. Viktor har varit i Sverige en längre tid för mamma Kajsa-Lisa (min andra svenska vännina) har förlöst sitt och maken Maxis tredje barn där. En jätte söt liten flicka som heter Eira. Sen fick dom vattenkoppar och vi har varit sjuka pa vart hall. En snabbträff pa lekplatsen blev det i alla fall.
image53
Hugo och Viktor, killen i mitten heter Juan och är klasskompis till Viktor, längst bak Lucas.

Tva mellanbarn Tva Lucas

Viktors Lukas  Hugos Lucas

Som käckt nyhetsankare fran johansson/pozas redaktionen avslutar jag som sig bör med en positiv nyhet/lärdom. Det handlar om hur man tacklas med jobbiga perioder. Ont sa in i döden dagen före op men Elsa sänker ingen eller inget. Tag lärdom.

Lunch med Elsa

439429-44439429-45439429-46 Tittut !

Söndag

439429-38

Idag hade jag inte haft nagot emot att vara skölpaddan i Camillas trädgard. Tänk att bara ligga där och flyta omkring. Krypa upp lite pa kanten och sola sig för att sen dyka ner igen. Allting lansamt, tyst och alldeles stilla. Och kommer det nagra ungar och stör biter man bara till lite sa blir man snart av med dom. Sen är det nan som kommer med lite käk och ser till att man har rent vatten. Är det inte det dom kallar för SPA?

Idag fick jag aka in till sjukhuset  igen med Elsa. Hon haltade lätt och hade ont i benet och stjärten. Antibiotikaijektionen  hon fick i stjärten hade blivit till en hard varböld. Stackars liten!  Ännu en sak att behandla.
Pa eftermiddagen akte Hugo, Lucas och jag en sväng till Camilla. Behövde komma iväg lite efter alla dagar hemma. Vito höll pa att sätta upp en vollybollplan som barnen hjälpte honom med. Den mannen haller pa med all möjliga och omöjliga projekt, man skulle nästan kunna tro att han är en Johansson. Kusinen Jairo var ocksa där och lekte.
439429-40Hugo, Emma och Sara439429-39Emma. Jairo och Sara

KARNEVAL I CADIZ

439429-37439429-36439429-35439429-34image34

Klä om stolar

När barnen är riktigt sjuka och sover mycket hinner man göra nagot extra. Jag passade pa att klä om 4 stolar. Dom sag bara för sunkiga ut.


Före                            Efter


Bilder fran veckan som gatt

Manolo har akt till Cádiz med killarna, det är karneval. Elsa mar bättre men har fatt ont i ena benet. Hon fick en spruta antibiotika i stjärten när hon var pa sjukhuset ,som visst skulle göra väldigt ont , sa jag misstänker att det är den som spökar. Detta verkar vara a never ending story.
Här lite bilder fran veckan som gatt.

439429-16


Fredagsmys med pappa.Vi ser "The Goonies" av Spielberg. Pirater och döskallar. KANONBRA!!



Sara och Lucas        Hugo och Emma

Min svenska kompis Camilla och hennes man Vitos barn Emma och Sara är tvillingar och lika gamla som Lucas. Vi träffas ganska ofta hemma hos dom för de har en stor inhägnad tomt där barnen leker jättebra sa vi vuxna ocksa far slappa lite.

image25

Vi träffar var italienska kompis Federico som hade fatt denhär supercoola bilen i julklapp. Han fick ocksa en snäll lillebror som heter Filippo. Mamma Cristina och pappa Cristian har en restaurante här i Costa Ballena sa äntligen finns det god pizza i Spanien.

439429-12

Den tomma ladan blev genast en rolig bat.



Pilimarisk !!

439429-26

439429-15


HUGO

En nöjd 5 aring som lär sig läsa och skriva i skolan och som vill gifta sig med fröken.


LUCAS

Just nu handlar det om TROTS. Envis som fa, stark vilja och kaxig. Mamma haller pa att ga upp i atomer!!! Men Lucas har ocksa mycket humor är omtänksam och är en relativt blyg livsnjutare. Pa dagarna gar han i skolan, vilket han tycker om. Den 19 April blir han 4.


Elsa sämre

Elsa blev sämre. Gick till vardcentralen igar. Läkaren menade pa att det inte var annat än en vanlig katarr. Jag kände pa mig att han hade fel. Hon har hög feber, äter inte, sover hela tiden och dricker bara vatten. Idag akte jag till sjukhuset i Sanlúcar. De tog blodprov, urinprov och en röntgen. Det visade sig att hon hade lunginflammation.

439429-8


RSS 2.0