Jag gillar ...

Jag gillar mandagar. Kan inte sticka under stolen med att det är rätt skönt när ytterdörren slar igen kl 8 och dom andra ger sig av till jobb och skola och jag far hela förmiddagen för mig själv. Inte för att jag sitter i soffan och pillar mig i naveln hela dagen, snarare tvärtom, men jag kan i alla fall dricka morgonkaffet och se nyheterna och kolla datorn i lugn och ro.
Imorse tog jag en promenad pa playan igen och det gör verkligen underverk med mig. Tror faktiskt jag blir bade  trevligare och gladare. Sen skulle jag gjort en himla massa saker men allt körde liksom ihop sig och jag fick absolut ingenting gjort. Vanligtvis blir jag irriterad  och stressad när det blir sadär. Idag tänkte jag helt coolt - Mañana, jag gör det mañana, och det kändes väldigt fräckt och bra!
Maten behövde jag inte tänka pa för den stod redan färdig i kylen. Det ända jag gjorde var att köra ihop en gazpacho.
Eftersom syrran bett om receptet flera ganger skriver jag ner det här. Det är absolut inget exakt recept, man far pröva sig fram, men proportionerna är ungifär sahär:

GAZPACHO

6-10 tomater
1-2 vitlöksklyftor
1 liten grön paprika ( den sorten som är pa bilden)
10 cm gurka
(ev lite gul lök ungifär 1/4)
olivolja
vinäger
salt



Kör i mixer tills den blir slät. Späd med vatten. Smaksätt med vinäger salt och olja. Serveras mycket kall.
Olivoljan brukar folk vara väldigt generösa med här. 1/2 till 1 dl är nog atminstone vad de brukar hälla i. Men man behöver absolut inte häva pa sa mycket, den blir god med bara lite olja med. Det är klart att den blir rundare i smaken ju mer olja man häller i. Manga tycker ocksa det är synd och skam att använda billig vitvinsvinäger till finfina ravaror men personligen tycker jag den "bättre" vinägern blir för skarp. Gör man den lite mildare kan tom barnen gilla den. Hugo och Elsa drack gazpacho redan i nappflaskan! Nagra menar dessutom att man bara ska skala gurkan till hälften. Pa sa vis  ska man tydligen undvika att  ga och "idissla" gazpacho.
LYCKA TILL !!

Finde med Fede


Hela weekenden har kompisen Fede varit hos oss. Hans mamma opererades härom dagen sa vi passade pa att adoptera honom över helgen för att hon skulle fa lite vila. Det har gatt jättebra och varit riktigt mysigt. Trakigt nog ösregnade det i morse sa krabbfisket  vi planerat som förmiddagens aktivitet fick utebli. Istället blev det lek med trollerilada, utklädning, mala, hoppa fran vaningsängen..   Pa seneftermiddagen när mamma kom och hämtade  var vi alla ganska slut och i behov av lite lugn. Innomhuslek en hel dag med fyra vildar är lätt pafrestande!

Lektanten i egen hög person.

...och sa har vi lite flyt ocksa..Kvällsmaten bjöd nämligen Fedes föräldrar pa. Dom har en restaurang här i Costa Ballena och gör bla väldigt goda italienska pizzor.


I röjartagen



Inte alls ovanligt att det later sahär:

-Manolo, kan inte du ga igenom din garderob i helgen och se om det är nagot du kan göra dig av med.
-Mmm
-Manolo, i helgen kan väl du kolla din garderob och se vad som kan slängas.
-Ja
-Manolo, din garderob..
-Jag har ju sagt JA !!!
.. kan nästan garantera att det jag sagt har gatt in genom ena örat och ut genom det andra.
Om jag  lägger upp en "före" bild pa hans garderob kommer jag med all säkerhet inte ha nagon "efter" bild efter helgen, men man kan ju hoppas inom en snar framtid !

FÖRE


Jag är i röjartagen. Vill göra mig av med saker och fa lite ordning. Nu fullkomligt vadar jag fram bland prylar i detta lilla hus. Men lätt är  det inte att fa saker gjorda da de andra familjemedlemmarna inte har samma intresse eller inriktning.  När jag gjort nagot pa ett ställe har Elsa oftast  gjort nagot pa ett annat som gar stick i stäv med vad jag haller pa med. När jag plockar ur diskmaskinen ritar hon med krita, i varje ruta, pa var stora rutiga vardagsrummsmatta. Eller ocksa färglägger hon stolsitsarna, eller drar ut alla vatservetter ur en ny förpackning.......listan kan göras oändlig. Kanske borde jag inte anstränga mig utan bara gilla läget .Det känns ju onekligen väldigt mycket som att jobba i motvind i uppförsbacke. Ett steg fram och tva bak liksom.Men jag vill ju faktiskt ocksa kunna fa ha det lite fint, jag maste ju ocksa fa existera ...eller..????

Fast nu har jag faktiskt tänkt lämna dethär en stund och aka och shoppa nagon ny trasa TILL MIG !!!! Det är jag allt värd.
Ha det,

 

Godmorgon

Här kommer gardagens inlägg som jag inte kunde lägga upp igar. Nu ska jag bara plocka iordning lite och sen plocka upp Hugo i skolan för att ga pa 6 ars kontroll. Ha en bra dag.

En SKOTTE !!


Startade dagen med en timmes rask promenad pa playan. Ljuvligt väder, alldeles stilla och tyst och nästan folktomt. Stötte bara ihop med tva personer, en man som joggade och en kvinna som rastade sin hund - en SKOTTE !! Oj, jag blev alldeles lycklig och varm om hjärtat! Skottar ser man nämligen inte särskilt ofta. Samtidigt kände jag naturligtvis en stor saknad  efter vara tva vänner som vi levt utan i över tva ar nu. Blev lite nostalgisk och började leta efter bilder. Digitala fanns det inte sa manga och framförallt inte nagra direkt fördelaktiga pa Lola, med nagra hittade jag.

Sällsynt vackra, kloka,känsliga och intelligenta Newton.

Kanske inte fullt sa vackra men roliga och personliga Lola.

Pa eftermiddagen akte jag till playan med barnen. Dom behöver verkligen springa av sig efter skolan, leka och trötta ut sig pa ett sunt sätt. Det var skönt men blaste lite kallt. Själv satt jag i jeans och skorta medan barnen tom badade !!


GRATTIS LUCAS !


HURRA, HURRA, HURRA  älskade sötaste Lucas som idag fyller 5 ar - GRATTIS !
 Ordentligt firad har han redan blivit da det är den tredje tartan han blaser ut ljusen pa. Igar firades han i Cadiz och i fredags var det i skolan.Idag har vi tagit det lugnt här hemma och lekt med alla nya saker. Trolleriladan var en bra present, basketbollen likasa och batmanspel till nintendo kan ju bara inte bli fel.. och sa var det en hel massa andra saker som ocksa var bra som sparkstötting etc.
 Senare kom kompisen Federico och Cristina,Cristian och Filippo hit  pa fika och lek och vi hade en riktigt trevlig eftermiddag.

Imorse var det formel 1 sa Manolo var uppe tidigt med barnen och jag fick sovmorgon!(gick och la mig igen efter att vi grattat Lucas pa sängen).Sa länge formul 1 är pa morgonen kan jag väl se nagot positivt med det, men det är definitivt inte ett intresse jag delar Manolo.

...ser dethär normalt ut eller ska man böja oroa sig?

Eftersom smaken är som baken i denhär familjen gjorde jag tva tartor. En jordgubbstarta och en med chokladmousse och euros! 

 Igar var vi hos moster Mamen(Manolos moster) i Cádiz.

Barnens superidol Manolo var där! Dessvärre kommer vi se mindre av honom framöver eftersom han snart flyttar till Toledo för att göra sin läkarspecialisering. Men det är klart vi är glada för hans skull, vi far väl helt enkelt aka och hälsa pa.
 

Manolos morbror och hans fru kom ocksa för att gratulera.

Farmor, Hugo, Mamen och Manolo tittar pa bilderna fran var Skottlandresa.

..och tillslut en sista bild pa världens sötaste 5-aring !


Fredag

Idag känner jag mig alldeles konstig, matt och nästan lite skakig. Kanske har jag pressat mig för hart den senaste tiden med allt jag vill försöka fa genomfört, eller ocksa haller jag pa att bli sjuk. Att det inte stod riktigt rätt till förstod jag när jag sprayade haret med deoderant istället för harspray. Bäst att inte göra manga knop idag. Tur att jag fatt en tidning att avnjuta.

..pa tal om att det växer sa det knakar...
visst är det vackert !


Har just..

Har just skickat ivag barnen till skolan med Manolo.Lucas har med sig tarta och godispasar för pa söndag är det hans födelsedag och det firas i skolan idag, pa lördag i Cádiz och pa söndag här hemma. Framöver ska det väl ordnas ett kalas ocksa! Idag maste jag köpa en present. Funderar pa en kamera men är lite osäker. Kanske är man för liten som 5aring. Det far ju vara en "titta och tryck" kamera i sa fall.
Ser pa tv att det ska regna idag. Det har det gjort lite fran och till hela veckan-varväder. Bra för allt grönt i alla fall, nu växer det sa det knakar.
Idag ska jag fortsätta lite med mitt sovrum. Efter sex ar i dethär huset tycket jag att det börjar bli dags att fa det lite ordnat. Jag har malat väggarna och satt upp nya gardiner. Nu haller jag pa med att sätta upp bilder. Jag har ju hur mycket som helst som bara ligger och nu vill jag upp med det sa jag kan se det. Rummet är mkt litet, det far bara plats en säng och nattduksbord sa det handlar mest om väggarna. Enkelt med mkt bild är min tanke. När jag är klar lägger jag upp bilder och sen fortsätter jag med killarnas rum.

Nuförtiden ser min 6-aring ut sahär i munnen.

..och har sahär fin handstil..


Det blev problem med Hugos fröken vilket jag redan fran början misstänkte att det skulle bli. Nu är hon sjukskriven fram till sommarlovet och sen far vi se vad som händer. Jag hoppas att den nya fröken som kom i veckan kommer vara lite mer uppmuntrande och inspirativ, men det tror jag säkert att hon kommer att vara.

Nej, nu far jag sparka igang annars gar hela dagen. Bara en sista bild. Ha en bra dag.


Invigning

Igar kom kameran! Idag har batteriet laddats och i eftermiddags cyklade vi en runda för att fa lite frisk luft och ta de första bilderna.Jag har valt en Panasonic denhär gangen. Det är en sandär "bäst i test" kamera, sa vi far verkligen hoppas att den kommer att vara bra och uppfylla mina behov och önskningar.
Vi cyklade till playan. Det blaste ganska ordentligt  men det var ända ljuvligt skönt att vara där. Barnen lekte och jag njöt. Playan gör gott!


Ändrade planer

Tänk att det sa sällan blir som man tänkt sig när man har sma barn. Igar när jag gick och la mig förberedde jag mig mentalt för den raska promenad jag skulle ta pa playan innan jag satte igang med nagot annat. Sen skulle jag duscha ,äta frukost, plocka iordning, fixa lunchen och sen aka pa keramiken. Men sa blev det alltsa inte. Hugo är hemma sjuk idag sa jag har alltsa fatt göra ett annat upplägg. Klockan är nästan 11 och jag gar fortfarande i pyjamas. Idag har det istället blivit "fylla frysen" projekt. En stor köttgryta, en stor köttfärsas,grillade paprikor,är vad jag hittills astadkommit -Inte illa! Särskilt roligt tycker jag inte det är men det känns lyxigt att ha färdig mat i frysen!!!!
Hugo är förresten inte särskilt sjuk, han är nog mest trött eftersom han kommit i säng sent flera nätter i rad. Ikväll far det bli ändring pa det för imorgon blir det skola igen.
Elsa slutade med blöja i fredags och det gar verkligen jättebra. Tänk att nu är hon nappfri och snart blöjfri-Jippie!!
Lite trist är det att göra inlägg utan att kunna lägga upp bilder, jag är ju mer bildmänniska än ordmänniska. Hoppas kameran kommer snart.


Pasklovet tar slut

Kom i säng sent igar. Blev sittande i soffan och tryckte cashewnötter med tvn och datorn som enda sällskap.Det är sa skönt att sitta ensam en stund.Men sömnbrist kommer alltid retroaktivt sa idag känner jag mig ordentligt trött. Ikväll far jag se till att komma i säng tidigt för  imorgon är det ju skola igen och uppstigning kl 7.
Sen vi kom tillbaks fran Skottland har vi bara varit här hemma. Vi har inte sett nagot av det traditionella paskfirandet men för min del spelar det absolut ingen roll. Det har varit mycket folk här i Costa Ballena. Barnens sommarkompisar har varit här och da vill man ju att dom ska fa passa pa och leka. Jättefina killar som Hugo anser vara hans bästa vänner. Synd bara att dom inte är här mer ofta.
Nej,nu ska jag ta mig en macka och te och sen ska jag ga och knoppa. Godnatt. 

Tillbaks


Efter lang franvaro är jag tillbaks pa bloggen och dessutom tillbaks fran en pasksemester i Skottland.
Jag har fortfarande ingen kamera(vilket är skälet till att bloggen las i träda) men den är beställd. Bilderna fran Edinburgh har Manolo tagit med jobbkameran.Nästan alla bilder är tagna pa samma dag för sen tog batteriet i kameran slut!
Barnen var jätteduktiga. Vi promenerade  ju praktiskttaget hela dagarna och dom imponerade med sin uthallighet och ork.Vi stärkte oss med regelbundna fikapauser.Här ser ni Elsa i hennes nya korta frissa som Lucas fixade till en dag för lite sen när vi satt ute och ritade. Jag gick in för att fixa en kaffe och när jag kom ut igen hade Elsa halva huvudet med langt har och andra med kort.
- Vi klipper haret, sa Lucas och smajlade upp sig. Jag ilsknade till ordentligt och körde akut till frissan. Det fanns inget annat att göra än att lata harsvallet falla. Söt är hon i alla fall alltid.
Edinburgh är vackert. 
Vi alternerade med borgar,zoo besök, museum mm, sa det blev lite för alla.Vädret hade vi ocksa tur med. Dom hade lovat regn men det var faktiskt bara pa onsdag förmiddag som det duggade lite.


Edingburg är mycket blod och spöken ocksa, nagot som föll Lucas i smaken.

Lucas och vackra varblommor.



En storstad bjuder pa lite av varje. Här malar killarna sma figurer.

...och jag visar hela den langa vägen vi gatt och var vi fikat och  var spökhuset ligger...

Efter vara fem dagar i Skottland var vi ordentligt möra när vi tog flyget hem.Det blev en lyckad minisemester. Hotellet var över mina förväntningar.Bra frukost med suveränt gott kaffe. Barnen var duktiga och vädret ok.
 

RSS 2.0