Sista dagen med tjejerna.


 Tjejerna har avverkat sin vecka i Spanien och tar flyget hem imorgon fran Sevilla. En vecka gar ruskigt fort! Vi har haft det jättebra tillsammans fast vi inte gjort nagot  speciellt utan mest badat, badat, badat och lekt lite och ätit ganska mycket. Imorgon följer jag med dem till Sevilla, pa onsdag packar jag resväskan och pa torsdag aker vi till Sverige. Gud vad jag ser fram emot det !!


SOMMARLOV !!!!!!!!!!!!!!!!!


Trötta sprang vi i mal och fick vart efterlängtade sommarlov tillslut. Och en bättre start än att kusinerna kom fösta dagen pa lovet kunde man ju knappast inte fa.
 
Vi badar, leker och spelar  monopol sa gott som varje kväll.
..och sa gick vi en sväng och svettads lite pa zigenarmarknaden ocksa....

Nu när jag äntligen sitter här vi datorn ska jag passa pa att lägga upp bilder pa en massa trevliga saker vi haft för oss innan det blev sommarlov. Händelser lite hipp som happ helt enkelt.

Skolavslutningen

Här i Spanien är skolavslutningen ordentligt annorlunda fran den Svenska. Nagra dagar innan den sista dagen, som oftast är en helt vanlig skoldag, bjuder barnen pa uppträdande i skolan. Det brukar vara  en dans de övat in  som  presenteras  pa en uppbyggd scen. I ar dansade Lucas klass "Rap chike´n little" och Hugos klass en lat av en spansk artist som heter David Cevera.

Midsommarafton

Ett alldeles fantastiskt trevligt midsommarfirande med "svenskgänget" hemma hos Kajsa-Lisa &co. Typ 30 pers, 40 grader, pool och generöst med svensk midsommarmat  och allt jätte gott dessutom !! En perfekt midsommar och tack till alla som var där och speciellt till kajsa-Lisa och Maxi.
 
Som ni ser saknades inget !

Mala om och ga pa spa.

En dag var jag en duktig halvgalen mamma som malade om killarnas rum. Ja killarna var ocksa med! Jag hade malat pa förmiddagen sa det var bara en vägg kvar och det gick faktiskt riktigt bra. Mycket färg pa kroppen blev det men slutresultatet blev utmärkt. Den gröna färgen vi pratat om tidigare valde vi tillslut bort eftersom jag inte hittade nagon fin grön nyans. Istället fräschade vi bara till den bla vi redan hade.

För att sen fa bort färgen fran kroppen körde vi ner till playan för att bada. Det var en rejält mulen dag och  det till och med duggade lite men det var varmt i luften och vattnet och det var nagot magiskt, lugnt och behagligt och helande över att vara där. Som att ga pa spa misstänker jag, fast gratis.

Det gar i ett !!

Pa nagot sätt har jag lyckats komma at nagon knapp pa kameran sa en stor del av helgens bildskörd blivit trakigt underexponerad, men nagra är ok.
Som sagt det gar i ett. I fredags slöt vi upp hemma hos Kajsa-Lisa efter skolan. 5 svenska mammor och 10 barn lunchade och badade och tjatade och hade det gott i solen. Sen följde Viktor med oss hem och sov över. Manolo hade hyrt en gammal film som heter Ensam Hemma. Jag var som vanligt kritisk (trodde den skulle vara lite läskig) och misstog mig ater igen. För gode tid som killarna skrattade! Dom kunde nog verkligen identifiera sig med huvudpersonen i filmen som gjorde en massa fräcka fällor för att fanga bovar mm mm. Härliga ,härliga, kluckande kiknande underbara skratt!!!


Dagen efter följde Viktor med oss till Cádiz för att fiska. Tyvärr hade dom ingen fiskelycka alls. Dessutom började Manolos talamod tryta da alla krokar fastnade och alla skulle ha mask pasatt samtidigt och Lucas gnällde och tjurade i bästa Lucasanda. Men hur som helst fick ju killarna i alla fall sitta lite med sina spön och beblanda sig med andra fiskare. Inte fy skam det heller!!

I Söndags var pappa Roberto, Auxi och  sonen Roberto hos oss och sag formel 1 och at mexicanskt. En promenad, kaffe och tarta och snack -Trevligt.
Hugo och RobertoAuxi

Grönt är skönt

Flytta möbler, laga möbler och damma av möbler är vad jag  ägnat mig at idag. Satte igang med killarnas rum som jag/vi vill höja mysfaktorn pa. Rummet är inte stort men tack vare dom enkla praktiska Ikea möbler ( Ivar bokhylla och vaningsäng) far dom plats med allt dom behöver. Jag har tänkt lasera möblerna och väggarna ska malas. Vi pratar om grönt. Lucas älsklingsfärger är svart, brunt och grönt och Hugos är rött, gult och grönt. Svart och rött gar bort sa varför inte en skön grön.
Ver imagen en tamaño completoVer imagen en tamaño completoVer imagen en tamaño completoVer imagen en tamaño completoVer imagen en tamaño completoEl color VerdeVer imagen en tamaño completoVer imagen en tamaño completo

Läste en artikel om hur färg paverkar oss. Karl Ryberg som är arkitekt och psykolog i Malmö menar att färger har en väldig kraft över vart undermedvetna. Var hud läser av färgernas vaglängd och det är alltsa ingen inbillning att man fryser lättare i ett blatt rum än ett gult eller rött. Grönt star bla för harmoni. Kanske skulle man kunna astadkomma lite sadan (harmoni alltsa) om man malade den pa väggen ?

Mitt värsta !!

Idag har jag gjort mitt värsta - pappersexercis. Fy farao vad jag avskyr att fylla i blanketter. Manolo är i var familj ansvarig för allt sant men när det kommer till svenska blanketter ligger det ju pa mitt bord. I dethär konkreta fallet har det gjort sa i 5 ar ! ( you can tell i dont like it ) Det handlar alltsa om  Lucas och Elsas namnanmälan i Sverge och deras svenska personnummer. Nu är det gjort och jag tror att det denna gang blivit  rätt da jag ringde till ambassaden för att dubbelkolla.Nu behöver jag bara Manolos underskrift och sen slänger jag det pa ladan - YES !!

Vad finns da kvar pa min "Att göra lista" ?

1)  Fixa pass till mig och Lucas + ga till fotografen och ta kort.
2) Ringa till Tore och Lena och tala om att och när vi kommer  (om vi far komma.)
3) Kolla hyrbil till syrran
4) Lämna in anmälningblanketter till barnens skola + blanketter om sjukfranvaro
5) Beställa tid hos min husläkare
6) Köpa födelsedagsprsenter till kusinerna ( har innestaende)+ syrran
7) Fixa killarnas rum, mala väggar och vaningsäng + nya gardiner.
8) Framkalla bilder rama in och sätta upp.
9) Röja i förradet och lämna bort saker och kläder till kyrkan.

Nej, här slutar jag fast listan kan göras mycket längre. Dethär att börja med, och hinna med, innan skolavslutningen den 22? juni + en massa andra saker saker saklart.

Nu är det snart lunch. Pasta med broccoli och bacon blir det idag.



Hej pa ett tag !

Nintendo DS


 Pa helgen far Manolo och jag numera sovmorgon tack vare Nintendo DS. Detta lilla beroendeframkallande spel är det tillatet att spela hos oss pa fredag eftermiddag och lördag och söndag förmiddag  .Gudarna ska veta att nästan varje tillaten minut utnyttjas, i alla fall i Lucas fall. 
Helgen är slut och jag ska lägga mig och läsa lite i Män som hatar kvinnor. Jag är nog den enda svensken som ännu inte läst den. Nu kan man se den pa bio här i Spanien men jag vill absolut läsa boken innan jag ser filmen. Lite pinsamt är det att ännu inte ha kommit igenom denna svenska bästsäljare, den är ju bra. Men varför i hela friden ska man skämmas, istället har jag ju turen att ha den kvar att njuta av, eller hur ?!
Man ska vara snäll mot sig själv !!

Elsa mar bättre men är inte vacker att skada. I Lördags fick hon vara hemma med Manolo medan vi andra gick till playan. Idag skulle jag aka till Camillas med killarna men da hon absolut ville med sa akte vi tillslut hela klabbet. 

Oj, nu är klockan sadär mycket igen. Det blir väl en sida i boken som vanligt.

Godnatt

RSS 2.0