Tisdag

Linsgrytan blev visserligen lite överkokt men far man jordgubbstarta till efterrätt en helt vanlig tisdag gör det absolut ingenting.


Jag tog bort stygnet i pannan idag och det ser faktiskt rätt ok ut. Hade dom kostat pa mig ett par stygn till hade jag nog blivit ännu vackrare. Det bla runt ögat börjar överga i en gulgrön nyans sa till helgen bör jag vara aterställd.
Pa förmiddagen unnade jag mig en promenad pa playan, nu när den är som bäst.


Pa eftermiddagen cyklade vi hem till Federico.Cristian(fedes pappa) körde över  till golfklubben med killarna och köpte riktiga golfklubbor (för barn). Killarna har pratat mkt om att spela golf men än är dom lite för sma.Eftersom Fede bor precis vid golfbanan (precis livsfarligt da det allt som oftast kommer golfbollar inflygande)var det bara att hoppa över staketet och börja öva.


Regn och en massa andra bra saker...

I fredags ringde Manolos kusin,som ocksa heter Manolo, och undrade om vi ville ha barnvakt ! Han erbjöd sig helt sonika att ta hand om alla vara tre barn pa kvällen när dom är som värst! Fantastiskt! Vi gick pa bio och sen gick vi ut och at. Vi sag Woody Allens nya med Penelope Cruz och Javier Bardem.Den var inte bra. Framförallt var dubbningen enastaende dalig. Men bio är ända alltid trevligt. Maten vi at därefter var däremot mkt god och bade Manolo och jag blev proppmätta och trötta (inte vana vid att ga ut)Efter en kaffe och en efterätt akte vi hem till Manolo,som sag rätt trött ut, och tjatade lite med honom.Det kändes riktigt lyxigt att fa ga ut sadär utan barn.

Annars har det regnat hela helgen. Hugo var pa kalas hos en klasskompis i lördags och pa söndagen var vi alla pa Nachos kalas.
Nacho och Lucas

Igar började Hugo pa karate.Han var jättenöjd och glad efterat . Kul att han verkar gilla det för han har hittills inte visat sig vara sa värst sport intresserad. Lucas bestämde sig för att inte börja.Han tyckte det luktade illa (dom hade tänt rökelse där) och det uttryckte han som vanligt med hög röst. Jag har dock en förhoppning om att han kanske kommer vilja börja när han ser att Hugo gillar det. Vi far väl se.

Det har regnat flera dagar i rad men idag är himlen bla och solen skiner.Det kommer att bli en fin och bra dag, jag lovar!!


Olycka, elände och bedrövelse (men inte bara)


Det kan inte vara manga som lyckas med konststycket att tappa balansen under diskbänken och sla sig i huvudet sa till den grad att bli tvungen att aka in till sjukhuset för att sys och tejpas ihop. Jag tillhör en av dessa fa!!
Det blev stopp i rören under  diskhon efter att jag hällt i för mycket kaustiksoda. Rören delade pa sig efter mycket bankande, diskmaskinsvattnet rann rakt ut pa golvet och blandades med kaustiksodan vilket blev till värsta isbana. Jag tappade balansen där jag satt och kikade pa katastrofen och slog som sagt huvudet i diskhon (underifran).Sa nu är jag  bla och gul, svullen och ömm.
Hugo spydde dessutom flera ganger pa natten. Han akte pa samma akomma som Manolo hade i söndags. Pa morgonen var han helt bra men var ända hemma fran skolan, lite matt var han naturligtvis.
Nu tycker jag nog jag fatt min beskärda del av elände för en tid framöver, nu far nagon annan ta vid.

BRA SAKER;

Manolo hittade jordgubbar i affären, alltid mkt uppskattat här.
Fint väder och bad och rolig lek med Cristian(Federicos pappa)

ELSA


Regn i Rota sol i El puerto

Idag regnade det som bara den här i Rota men i El puerto, där Camilla bor, sken solen. Vi tillbringade dagen där, gjorde ett litet knytkalas. 


Vi tog en promenad upp pa piñekullen.


Kompisar

När vi kom hem kände bade Manolo och jag oss rätt kassa i kistan. Det dröjde inte länge förän Manolo spydde halva vardagsrummet fullt........
Hugo hade svart att somna. Vi läste Hakan Brakan och bäbis mysteriet-spännande!!


Första skolveckan.

Första skolveckan har varit lite av en chock för Hugo och ett orosmoln har lagt sig över Manolo och mig vad beträffar fröken som  verkar vara oangagerad,torr och okänslig. Andra dagen i skolan hade dom diktamen !! Hugo har varit spänd trött och ledsen. Framförallt tror jag att skillnaden fran förskolan varit överraskande stor.Nu är det skola pa riktigt, inga leksaker i klassrummet etc. Det verkar i alla fall som allt,lite i taget, börjar falla pa plats och paniken lägger sig. 

Igar var vi i Cádiz och at hos moster Mamen. Manolo och jag gick pa bio och jag köpte mig ett nytt rouge och ett nytt läppstift. I dumt alls.
Idag regnar det.

Min sköna lilla barnsköterska.


Första dan i plugget!


Klockan är 9.00 och här star killarna och väntar pa bussen.Det finns en hallplats precis utanför vart hus. Vi kom i sa god tid att vi tom hade tid att ga och fika innan, en riktigt bra start.
Allt har gatt bra men mitt intryck av Hugos nya fröken var tyvärr inte sa värst positivt. Vi far väl se vem hon visar sig vara.

Sista dagen pa sommarlovet.

Sa tar da sommarlovet äntligen slut och vi atergar till de vanliga rutinerna. I morgon börjar skolan vilket alla ser fram emot. Hugo har fatt en hel drös med nya,fina,stora skolböcker sa nu är han definitivt pa hugget. Lucas ser ocksa fram emot skolstarten, träffa kompisar och underbara fröken Anna. Hugo far en ny fröken, vi har luskat ut att hon heter Josefina och har kort mörkt har. Manolo kommer köra barnen till skolan men imorgon blir det mjukstart med start klockan 10.00 sa da tar vi  bussen.

Igar akte vi till CAÑOS DE MECA med Camilla och co. Vi hade dessutom kompisen Federico med oss. Manolo och jag har akt dit med barnen nagra ganger i sommar och haft underbara dagar. Igar hade vi lite otur med vädret och bilresan blev lite jobbig men det var ända en skön dag.

KALAS

Det blir uppdatering denhär gangen med. Emmas och Saras 4-ars kalas firades förra söndagen.Det var dessvärre flera av oss som var magsjuka, inklusive ett av födelsedagsbarnen. Men kalas är alltid kul och presenter alltid välkomna!


BRÖLLOP

Förra helgen,den 6 september,var vi pa Manolos kusin Pablo och hans Noelias bröllop. Det var ett trevligt och lättsamt bröllop.Mycket mat och dans.Barnen var med och hade ocksa jätte kul. Hugo,stackarn,hade först döds ont i magen och var tvungen att ligga när maten serverades. Som tur var blev han bra efter en sväng pa toan. Först ville han inte dansa men när han väl kom igang var det en fröjd att se honom! Dom flesta föll som vanligt för Elsas charm och Lucas njöt av att vara pa fest.
Brudparet

Ett synnerligen trevligt par som älskar att resa. Bröllopsresan gick till Peru.

...and some of the beautiful people............






El 6 de septiembre celebramos la boda de Pablo y Noelia. Fue una boda muy entrañable.Mucha comida y mucho baile. Los niños tambien se lo pasaron bomba! Estoy segura de que los novios quedaron muy satisfetchos con la boda "informal" que lograron de crear. Se veía la gente feliz disfrutando de una noche estupenda!


Tid av förändring.

 Jag kände pa mig att vi skulle ga in i en tid av förändring och sa verkar det vara. Kvinnlig intuition brukar inte fela!
 Vi haller pa att leta efter hus i El Puerto. Jag fick ett ep-anfall för en vecka sedan och bör alltsa inte köra bil pa ett ar, och framförallt inte pa morgonen, sa nu maste vi omstrukturera tillvaron. Som vi har det nu är jag ju helt beroende av bil.
Vi far hyra nagot och försöka hyra ut det vi har. Idag sag vi ett rätt schysst hus men vi ska kolla nagra fler.
Barnen, ja i alla fall Hugo, har fatt en släng av "galna kräksjukan". Hoppas han är bra tills imorgon för da ska vi pa Pablos och Noelias (Manolos kusin) bröllop. Sen blir det kalas hos Emma och Sara pa söndagen och troligtvis nagon utflykt pa mandag eftersom Manolo inte är ledig.
Nu maste jag sova min skönhetssömn. GODNATT!!

RSS 2.0