God morgon hela världen !

image248
Idag fick Erik sovmorgon. Jag körde själv barnen till skolan.Utanför Elsas dagis växer det varblommor.
image249
När jag kom hem var Erik uppstigen och klädd. Helt ny outfit ! Vi var nämligen pa shopping igar och Erik köpte tva jeans och tre t-shirt. Jag köpte ett par oranga byxor. Erik är nöjd med sina inköp och det är klart han ska va !image250

Dagens bilder

Medan vi väntade pa att Eriks bat skulle komma in matade vi fiskarna i Rotas bathamn.
image238
image240image239image247image241image242
Pa seneftermiddagen tog vi en cykeltur till playan.
image243image244image245image246

God förmiddag,

Lämnade  Erik vid baten som gar till Cádiz efter att ha lämnat barnen i skolan. Batresan mellan Rota och Cádiz tar bara 20 min. Det är verkligen en perfekt dag för att strosa runt nagra timmar där, klarbla himmel, vindstilla och sol. När jag sen hämtar barnen klockan 14.00 hämtar jag ocksa upp Erik. Men jag tror jag ska lata honom bjuda oss,barnen och mig, pa lunch innan vi aker hem (han avslöjade nämligen att han fick lön igar). Det ligger en bra enkel liten fiskresturang precis vid hamnen, där ska vi äta.
Nu ska jag vika tvätt. hej sa länge och ha en bra dag!


GRATTIS CLARA !!!

image236
Idag fyller  var vackra, underbara, fantastiska, jättebästa CLARA 9 ar. Jag har ingen rättvis bild pa henne att lägga upp men ga in pa www.cirkuslennartsson.blogspot.com sa far ni se födelsedagsbarnet och en mycket underhallande blogg.

Det har varit lite daligt med bloggandet den senaste tiden men jag far skylla pa kusin Erik. Vi sitter här pa kvällarna och tjatar och tiden bara gar. Idag efter att ha lämnat barnen i skolan tog vi en sväng till Sanlúcar. Satt i solen och drack öl och tog ett par tapas. Besökte saluhallen och köpte en stor lada jordgubbar och nagra kilo saftiga
apelsiner.Vi har det trevligt. Erik verkar trivas. Han sitter här bredvid och kikar pa spansk gramatik !.........och smider planer.........

Igar var vi hos Camilla pa pasklunch. hennes pappa och hans fru Britt är har och dom hade tagit med sig varmrökt lax, sill,ost...jag gjorde en jansson och en jordgubbstarta och sen satt vi hela eftermidagen i solen och njöt.
image232
Vito redogjorde för Erik om drycker fran norr till söder.........
image233
....sen fick han smaka av alla sorter.image234
..och barnen at upp det som fanns kvar i Emmas och Saras paskägg.


Kusin Erik är här.

Min kusin Erik anlände till  Jerez flygplats torsdagkväll klockan 22.36. Hugo, Lucas och jag var där och hämtade honom . Smakillarna somnade naturligtvis i bilen pa tillbakavägen. Erik fick te och macka och sen gick vi och la oss.
Fredagmorgon vaknade barnen och knackade pa hos Erik, Spännande! Presenter hade han med sig. Bamsetandkräm som Hugo önskat, plaster,tandborste och godis och bäst av allt - GRÄVSKOPAN !! Vi tog en promenad till playan för att provgräva.image220image221image223
Späckat schema pa langfredagen. Efter playan akte vi till Sanlúcar för att äta lunch. Manolo akte innan för att fa ett bord och tur var det för det var knökatjockt med folk pa plaza de Cabildo.image225
Erik fick avnjuta "casa balbinos" överlägset goda tapas.
image227
Hugo fick en spidermanballong av Erik och ville bara leka med den, mat var han inte inte intresserad av.image226image228
Vi drack kaffe och at glass och akte sen hem en sväng för att vila.
Pa kvällen akte vi till Cádiz för att se det spanska paskfirandet. Jag tog inga bilder för jag hade fullt upp med att bära barn. Jobbigt att vara ute med barn sa sent och i sant folkmyller.Först klockan 24.30 var vi hemma !

Idag har jag sovit till kvart i tio utan att ha bli väckt pa natten. Det känns helt overkligt. Sa länge har jag inte sovit pa flera ar !! Jag kände mig utvilad för fösta gangen pa mycket länge. Hade till och med nästan normal färg i ansiktet och allt det blagrabruna runt ögonen hade minskat - OTROLIGT ! trodde faktiskt inte det var möjligt.
Idag har vädret varit lite halvtrist, mulet och blasigt. Vi akte till Arcos pa eftermiddagen.
image229image231
Paväg hem körde Manolo fel sa vi hamnade pa motorvägen till Sevilla! Vi var säkert halvägs till Sevilla innan vi kunde vända. Barnen var helt skruvade- trötta. Vi var ocksa trötta.
 
Vi avslutade kvällen framför tvn med fotboll Sevillla-Atletico Madrid. Manolo lagade mat !!!!!!!!!! En paellaliknande rätt. Riktigt gott faktiskt.

Nu är pasken nästan slut och vi har inte malat ägg och barnen har inte fatt paskägg. Jag har inte heller nagon paskdekoration,inget prydnadsgräs eller kycklingar. Det har gatt bra ända. Idag ska vi i alla fall fa lite pasklunch sen tycker jag det är räcker med pask. Det ska bli skönt med vardag.

Tisdag

image214I
Idag har vi bara hängt här hemma. Vi hade planer pa att atminstande aka och handla men vi kom liksom aldrig till skott. Delvis för att Elsa inte är riktigt bra än. Men det har varit helt ok. Hugo tar sma rundor med sin cykel och har lekt  med Sergio och Alvaro, tva killar som kommer hit vid helger och pa sommaren. Lucas som gillar att vara hemma har varit här med Elsa och mig.
image218image213
Terroristerna anländer lagom till lunch.image211
Den modigare av dem tar sats.........image210image212
...och landar mitt pa matbordet....tur vi hade ätit färdigt.
ÄR det verkligen ingen som vill ha dessa bedarande hungriga varelser?

Ska slänga in nagra bilder pa mina sma rabatter ocksa. Det ser lite ynkligt ut än men vänta nan manad sa ska ni fa se hur det växer här.
image208image207


Sverige

Nu har jag köpt biljett till Sverige. Den 28 Juni kommer jag till Göteborg med barnen. Manolo kommer den 4 Juli. Jag tar sällskap med Camilla sa det ska nog ga bra.Det blir bara 5 barn och tva vuxna! Ett litet dagis pa utflykt. Är det nagon som vill träffa mig under sommaren kommer jag vara i Växjö i alla fall de tva första veckorna i Juli. Planera in det sa syns vi !!

PASKLOV

image206


Första dagen pa pasklovet och Hugo tappar sin första mjölktand.
image204
Lös tand.
image205
Glugg

Nu börjar pasken.

Efter nagra dagars hostande fick Elsa pa fredagkvällen hög feber igen. Host, slem och snor. Pa lördagen akte vi till universitetssjukhuset i Puerto Real. Vi brukade aka till sjukhuset i Sanlúcar innan men efter vad Elsa tvingades plaga sig igenom förra gangen vi var där bestämde vi oss för att aldrig mer aka dit. Puerto Real var en helt annan sak. Sjabbigt-visst, men det kändes betydligt mer seriöst. Läkaren ordinerade alvedon, ipren och mycket vatten. Har hon inte blivit bättre inom tre dagar sätts troligtvis antibiotika in. Stackars lilla Elsa att hon ska behöva ha sadana problem med luftvägarna. Det har ju inte gatt sa särskilt lang tid sedan hon hade lunginflammationen, det var den 1 februari. Efter den hade hon en luftvägskatarr.Och nu....
      Efter sjukhusbesöket akte Manolo hem med Elsa. Jag akte hem till Camilla och tillbringade eftermiddagen med Kajsa-Lisa, Viktor,Lukas och Eira och Emma och Sara naturligtvis.image196
Barnen lekte bra. Här lagas kryddig natursoppa.
image198
Kajsa-Lisa och Lukas, i sjalen sitter Eira.
image199
Vi at jordgubbar
image200
Piruli, världens snällast hund (Camillas hittehund)

IDAG har vi haft hemmadag.
image201
Jag började plantera lite runt min fantastiska altan.Det blir sa vackert med lite glada färger runtom. Imorgon maste vi aka och köpa mer blommor, de vi hade räckte inte langt.
image202
Beundra mitt praktexemplar!! Denhär brukar ni ha inomhus i blomkruka i Sverige. Dessvärre minns jag inte vad den heter.
image203
Terroristen-välkamouflerad !!
 
TA EN TITT PA LÄNKLISTAN ! NU KAN NI TITTA IN HOS SYRRAN OCH HENNES FAMILJ, CAMILLA OCH KAJSA-LISA OM NI HAR LUST. OM MAN MASTE HA NAGON KOD FÖR ATT KOMMA IN PA CAMILLAS BLOGG SA KAN JAG GE ER NAGRA LEDTRADAR. JAG HAR ALLTID BLIVIT KALLAD SA OCH DET RIMMAR PA BAJA..SVART VA!!

Jag tar min skateboard....

.....backen ner, ner, ner, ner för backen ner...image181

image184
Skateboardarna tomten kom med hade nästan legat och rostat sönder.....vi satte igang med hardtränng...riktigt kul!

HÄR om kvällen tog vi en promenad för att köpa glass.
image186
...det är sa trevligt att köra bil och äta glass med brorsan...men ajda, Elsas glass trillar...
image187
..pappa sticker genast till Elsa sin vaniljglass för att hon inte ska bli ledsen..men bara för att smaka..inte fa..pappa tar glassen..
image188
..da blir Elsa sahär ledsen....pappa gar in i glasskiosken..
image189
..och berättar att Elsa tappade sin glass..da ger den snälla killen Elsa en ny glass..
..och da kändes det genast lite lenare där allt det onda satt..(Fran vilken Astrid Lindgrenbok är den meningen hämtad?)

PROBLEM

image180
Denhär söta kattungen haller pa att göra mig tokig. Den är barn till en sommarkatt som nagon lämnade efter sig när sommaren var slut. För nagra manader sedan fick den en kull söta vita kattungar, tva av dessa terroriserar mig! Dom tar sig in i mitt hus, river sönder sopsäckar, bajsar och kissar i soffan och pa flera andra ställe.Skitjobbigt, skitäckligt jag är skitförbannad !!! Innan strök de omkring här utanför, sen blev det helt plötsligt modigare och tog sig in. Det har hallit`pa i tre dagar och maste fa ett slut NU !!!!

Elsa blev bäst!

Elsa vägrar harspännen och snoddar. Luggen är rak och hänger i ögonen, i nacken är hon lite lockig. Den nya frissan passar hennes personlighet perfekt - tycker jag. Visst är hon söt!
image173
Lucas sanerade bara den frissan han redan hade.
image176
Hugo likasa
image178
..........imorgon är det min tur.

NÄR MAN HAR STOREBRÖDER BLIR DET LITE TUFFARE TAG. ELSA HÄRDAS...DET VERKAR KUL...
image179 

GRATTIS HILLE !!!!!!!

image172

IDAG FYLLER MIN BARNDOMSKOMPIS HILLE AR. HA EN BRA DAG!!!!

Nagra rader innan jag sätter igang.

"Doña lavadora" (fru tvättmaskin) har mycket att göra som vanligt. Lucas som inte vill ha blöja pa natten mer,och det kan man ju första han är ju stora killen,har kissat i sängen och allt maste tvättas. Det är helt hysteriskt detta tvättande och vikande av tvätt.Stryka är ju inte att tänka pa.Ska beställa tid hos frissan.Det är hög tid.Barnen ska klippas idag, det är ocksa akut (som ni sett). Hugo vill ha samma frisyr som Lucas men det vill inte jag. Jag tycker han är snygg i lite längre. Vi far väl se vem som vinner.Laga mat, lägga silikon runt diskbänken mm. mm. Ska kolla pa biljetter till Sverige ocksa. igar fanns det nagot intressant fran Málaga med Sterling den 1 juli. Bra datum , finns den kvar beställer jag nog den. Dax att sätta igang..........


Helg

Ungifär varannan lördag aker vi till Cádiz och hälsar pa Manolos mormor, mamma och mostrar. Det är väl inte världens roligaste men man far i alla fall mycket vällagad mat och ibland kan Manolo och jag sticka iväg pa bio.image161
Moster Tere tittar pa Hugos och Lucas klistermärkealbum (Ny innegrej i skolan, man klistrar in märkena i ett fotoalbum och eftersom pappret är glatt kan man ganska lätt ta bort dem och byta) och tycker det är sa fint att hon vill skaffa ett eget.

HÄR en liten presentation av manolos familj. Alla bilder är inte fran igar men dom har inte förändrats nämnvärt den senaste manaden.
image163
Moster Pili.
image164
Manolos bror Luis och hans flickvän Patri och Elsa.
image165
Mormor i fotöljen. Moster Mamen kommer in med mer tapas.Manolos mamma i randig tröja.Jämte mormor sitter Najad som sköter om henne.

SÖNDAG
Morfar tyckte att brädresterna som blev kvar fran altanprojektet skulle bli till ett välbehövligt cykelställ..........Imorse konstruerades istället ett smart flygplan............image167image168
Den som sitter längst bak styr.

Vi akte över till Camillas och grillade. Fläskfilé med vitlökssmör,kyckling och ugnsstekt potatis som simmade i mer vitlökssmör. GUUD vad gott det är med vitlökssmör, det har man ju inte fatt pa tusen ar !
Barnen lekte, vi satt i solen och slappade och jag har faktiskt fatt lite färg i ansiktet.image169
Undrar vad Vito och Manolo har för hemlisar............

Snart är det feria,det är da man klär sig i flamencoklänning.Elsa ska fa lana en av Emma och Sara.Hon var inte sa pigg pa att prova den för hon hade fatt syn pa chokladbullarna pa bordet. Hur som helst sa sitter den perfekt.image166

Fredag

Inte för att vi gjort nagot speciellt men det har faktiskt varit en rätt skön dag. Vi har bara varit här hemma och underhallit oss med lite nya spännande grejer. Imorgon berättar jag lite mer utförligt. Här är nämligen alla trötta och somliga sover redan......GODNATT!
image160

Helt crazy ........

image154
Igar pa eftermiddagen akte Manolo och killarna till Cádiz för att hälsa pa gammel farmor som de senaste dagarna varit sämre än vanligt. Elsa och jag var hemma själva. Jag vek tvätt och försökte plocka iordning lite men det var nästan omöjligt....hon är ju bara för crazy..........

image157image156image155
Nu far jag göa mig iordning för att hämta barnen. Det blaser värsta nordanvind-iskallt-10 grader pa sin höjd.
Vi kommer nog bli inne.Jag tror vi ska baka, jag är sa sugen pa nagot gott.

Idag akte morfar

image153
Morfar har akt. Manolo körde honom till Málagas flygplats kl 14.00, det tar ca 2.5 timmar att köra dit. En vecka gar fort,för det är inte mer än sa han varit här,men han hann lämna efter sig en underbar altan som barnen och jag just ätit lunch pa. Med sig fick han bara en sketen förkylning-typiskt. Han lämnade i alla fall spansk mark nyfriserad och lätt solbränd.
Det börjar mulna. Temperaturen ska sjunka med ungifär 5 grader. Morfar lyckades pricka in en vecka med kanonväder. 
Pa förmiddagen hann vi ta en sväng till Sanlúcar, äta churros, köpa tobak och chorizo.
image152 
Haj pa daj !! ....bild fran saluhallen

Super mega ultra BRA altan !!!

image141
Som ni ser blev det jätte kanon bra!! Nu ska jag bara fylla pa med jord runtom och plantera  växter.
image142
Mästaren till verket som nu ska fa hela 2 dagars semester.
Vi akte över till Camilla för att fa lite mat.....och vila.....
image143
image146image148image145image149

fiskedag

image139
Hugo, Lucas och Manolo har varit och fiskat idag. Det nappade inte,kanske för att vattnet var alldeles grumligt,men Lucas fick i alla fall pröva sitt nya metspö.
Altanen är färdig, bara lite smasaker kvar. Det har blivit super. Imorgon lägger jag upp bilder.
Dödstrött (som vanligt) GODNATT !!

RSS 2.0