Sköna typer !


Jag har alltid varit svag för sköna typer som den här. En känsliga figuren som jag tror försöker se farlig ut. Eller är han bara  osäker och livrädd?

Det roliga med bild är att det ger sa mycket utrymme at betraktaren att själv tolka. Ni andra kan säkert tolka figuren pa ett helt annat sätt. Man ser vad man kan se. Nästan som en spegelbild alltsa, där man alltid läser in sig själv i bilden...Läskigt avslöjande!! 

Proud & Beatiful


...är arbetsnamnet jag har pa tuppen jag haller pa med i relief.

Idag började jag med att gröpa ur den pa baksidan. Jag har använt en kompakt och plastisk lera som inte släpper igenom luft pa samma sätt som en porösare lera gör. Sa dels gröper jag ur den för att fa fatt pa eventuella luftbubblor som kan orsaka att reliefen spricker i ugnen och dels för att den ska bli lättare och mer jämntjock.

 

Sa funderade jag lite pa fjädrar och dekoration.

...att lägga fjädrar omlott kanske kan vara nagot...och sa tänker jag pa färg och yta. Matt eller blank? Skarpa eller milda färger ? 

Mycket kan ga at skogen innan den är färdig, det är nämligen sa manga steg i keramiken där nagot kan ga fel. Men hur som helst är det väldigt rogivande och vansinnig roligt att skapa !! 

Sma saker som gör mig glad.

Pärlhyacinter por Per Ola Wiberg (Powi).
Idag har jag satt pärlhyacinter och sma paskliljor i krukorna där hyacinterna stod under julen.
Blev sa glad när jag sprang pa dem i affären, trodde nämligen det var för tidigt för varlökar.
Precis vad jag behövde  !! 


En bestämd liten dam.

Igar i bilen pa väg till simskolan säger Elsa:

- Quiero el chandal de Real Madrid ( Jag vill ha Real Madrids träningsoverall).
- Vad säger du ? Säger Hugo som inte tror sig hört rätt. Zlatan spelar ju i Barcelona, har hon helt missat det ?
- Quiero el chandal de Real Madrid !
- Har Fransisco en san ?
- Ja.

Elsa leker mest med killar i skolan. Fransisco och Pablo är det visst som star högst i kurs just nu.

Skönt med folk som vet vad dom vill.. även om det är under viss paverkan.
 

God morgon.

Julen är nerpackad i kartonger. Lite tomt blir det men samtidigt ganska skönt. Nu ska jag fixa käk, röja undan lite och sen aka till keramiken.
Ha en underbar dag.

Inga löften men nya mal.


I morgon är det terminstart igen.Nystart och nya mal. Nyarslöften har jag inte brytt mig om, det far man väl anse som förlegat och ganska värdelöst. Jag menar man uppfyller ju dom ända aldrig. Da är det nog smartare med mal, det känns och later bättre. Alltsa, dags att " vässa pyramiden".

* Diska med handskar ( händer sa torra att de spricker) för att fa schysta nagnar och händer.
* Bli fysiskt stark - spinning 3 ganger i veckan.
* Ga ner 5 kg
* Fokusera mer pa keramiken och fa ut saker till försäljning.
* Stötta Hugo i skolarbetet.
* Ta bort den röda pricken i ansiktet.
* Tänka mer pa mig själv.

Det far räcka sa länge.



Ser pa nyheterna att det snöar i Sevilla. Det har det inte gjort pa 50 ar. Här bara regnar det.
 Det bli bra att skolan börjar igen. Vi behöver fa lite ordning pa torpet. 


Los Reyes

Med tanke pa alla paket mina barn blivit tilldelade borde man inte kunna göra annat en tillskriva dem superlativ som extraordinära, genomgoda, omtänksamma, ordningsamma, rättvisa..etc. Men jag som faktiskt lever med dem varje dag kan inte skriva under pa det. Nog är dom rätt ok och jag älskar dom mest av allt i hela världen , men sa mycket paket...Sa snäll kan nog nästan ingen vara.
Och allt är inte med pa bild ! Tomten var ju ocksa här ! Är det klokt ??? - Nej !! 

För att pa nagot sätt kunna fa plats och sta ut i mitt lilla hem började jag med att röja i Elsas rum. Elsas rum är mkt litet och där fyllde jag snabbt tva stora svarta säckar med med leksaker. Det gar inte att ha 15 väskor lika manga dockor och ännu fler kramdjur. I morgon ger jag mig pa killarnas rum och sen ska jag distribuera ut allt till kyrkan och dagis. Jag klarar inte av att bara slänga saker som det inte är nagot fel pa.

Morgonen den 6 januari hittar barnen paketen. Pa natten har nämligen de tre vise männen kommit förbi pa sina kameler för att lämna gavorna. Man bör ställa ut vatten och morötter till kamelerna som arbetar hart och gör en lang resa. Pa vissa ställen ska man dessutom ställa fram sina skor vid dörren ( obs dessa ska vara putsade). Pa sa vis kommer paketen  till rätt person.
 
Kvällen innan är det parad. I ar akte vi till Jerez de la frontera som har rykte om sig att ha en mycket fin parad. Det var väl värt besöket. Fantastiska dräkter och uppträdanden och massvis med karameller saklart !
Bilderna är lite suddiga för linsen var langt ifran ren.


Sa avslutar jag med att kasta in tva bilder fran nyarsfirandet.

Man vet liksom inte vem man ska välj.


GOTT NYTT AR !!

Det är första dagen pa hela jullovet som jag gar upp tidigt. Den utlovade sovmorgonen har jag uppfyllt under hela lovet med uppstigning bade klockan 11 och 12. Maste ända säga att det är väldigt skönt att vara uppe sahär i ottan. Dricka kaffe i lugn och ro, läsa lite och sitta här framför datorn medan hällregnet bara fortsätter och fortsätter...
Barnen ska jag väcka klockan 9 i dag sa vi kan fa lite ordning pa rutinerna igen. De har nämligen kommit i säng väääldigt sent den senaste tiden.
Klockan 9.30 ska jag pa spinning. Inte nagot nyarslöfte utan bara en bra start. Pa tal om nyar sa firade vi det här i Costa Ballena med vara italienska vänner, argentinarna och ett spanskt par. En trevlig internationell gröt och god mat. Dessvärre inga bilder da kameran var utan batterier. Förövrigt har det blivit daligt med bilder under helgen, har hela tiden glömt ta med mig kameran.
Nästan bara inomhus men det har gatt överraskande bra och och lovet fort. Nu inväntar vi bara dom tre vise männen som ska komma nu pa onsdag och sen ska väl festligheterna vara över för denhär gangen.
God fortsättning och GOTT NYTT AR !!!

RSS 2.0