Mums för munnen !

Jag sitter pa receptet till världens bästa chokladkladdkaka . I nästan 25 ar har jag och min kompis Hille bjudit pa denna alltid uppskattade chokladbomb. Receptet fick min syster när hon var pa tjejmiddag hos en kompis som heter Lisa. Superenkel och snabb att göra. Tillagas fördelaktligen dagen innan för att den ska bli riktig riktigt supermumsig. Serveras med grädde alt glass. Efter förfragan kommer här receptet :

 Lisas chokladtarta

200 g mörk blockchoklad
200 g smör
4 ägg
2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker poröst. Vänd ner den smälta chokladsmörblandningen. Vispa ner mjölblandningen.
Grädda 200 grader 12 - 15 min. ( När man tar ut den verkar den väldigt rinnig men det är helt i sin ordning, den ska va sa. ).


Gott fick vi ocksa igar när vi var hemma hos en av svenskorna i El Puerto som bjöd pa jättegod sallad med en massa smaskigt tillbehör. Tarta och paj dessutom. Vi satt ute och tjatade pa hennes supermysiga uteplats. Härlig försommarkväll och härligt folk. Man tackar !!


Fler fall i familjen

Jag fullkomligt kastade mig över altanen när dörren slog igen och killarna begav sig och det andra vattenkopparoffret ( Elsa)  fortfarande lag och sov. Tänkte jag skulle hinna svepa över det med olja en sista vända innan lilltjejen vaknade och pa sa vis fa bocka av det fran " Att göra" listan. Jag hann inte riktigt, för hon vakna, men det gick bra ända. Medan jag malade de sista bräderna satt hon snällt pa trappan och hejade pa -Bien Maja bien !! Sa nu när dom varma afrikanska vindarna som plagat oss de senaste dagarna sveper över mina indränkta bräder lär de torka rätt fort.
Sa var det som sagt dax för Elsa att trilla dit pa vattenkopporna. Jag upplever att hon är sämre än vad Lucas var. Hon har inte sa manga koppor än men hon verkar mer plagad stackarn.
Men det är inte bara elände. Ikväll ska jag ut och lufta mig med dom svenska damerna i El Puerto. Det blir käk och utgang ! - Härligt, Kul !!

Hurra va ja e bra !!

Känner mig utomordentligt nöjd efter gardagens "uppträdande"   i Lucas och Hugos skola. Nagot senarelagt  pga Lucas koppor, berättade jag historien jag hittat pa om "Det magiska smycket och Resan genom Sverige". Det blev verkligen riktigt, riktigt lyckat. Barnen satt som ljus och bilderna fran ishotellet och tomten gjorde ju naturligtvis starkt intryck pa alla 75! ( tre klasser) 5-aringar. Jag hade lagt ner rätt mycket tid och engagemang i projektet men barnen hade ocksa gjort sitt. I skolan hade dom lärt sig var Sverige ligger pa kartan och hur den Svenska flaggan ser ut mm mm, dvs ett riktigt bra samarbete !! Jag som aldrig har tyckt om att sta och prata inför folk kan nu definitivt ställa upp igen om det blir fler förfragningar pa sagotant, det var faktiskt riktigt roligt. Och nu har jag ju dessutom gjort en god gärning för skolan, Sverige, Spanien, mina barn och mig själv - Hurra va ja e bra !!

Magiskt va !!?
Detta är alltsa det magiska smycket jag far i julklapp och som pa julaftonsnatt försvinner. Sedan börjar ett sökande som tar oss genom hela Sverige.
Avslutningsvis gav jag all barn var sin magisk ring (en liten gardinstangsring i trä i ett snöre) för att göra sitt eget personliga magiska smycke. Alla var glada och nöjda.
Och här nagra synnerligen daliga bilder: (blandljus är förjävligt det blir bara skit av det!)




Hugo och Lucas var sa stolta. I bilen hem säger Hugo:

- Mamma, du kan sa mycket, du kan mycket mer än pappa !
- Pappa kan ocksa mycket. Vi kan olika saker.
- Ja, men du kan ända mer än pappa !

.....I like !!!

Söndag,Lördag,Fredag..

Sa är da helgen nästan slut och jag sitter här i mitt soffhörn bredvid datorn och tänker göra ett nytt inlägg.
Manolo kom just innanför dörren da han varit ute och sprungit en runda. Själv kom jag just fran köket där jag tryckte tva ragade skedar nutella. Ibland behöver man nagot sött !!
 Helgen har varit bra. I eftermiddags var killarna hemma hos Federico sa vi var ensamma med Elsa. Vi passade pa att spela alfapet. Bäst att sätta igang med hardträning för i Sverige blir det garanterat alfapetturnering!


Familjen Finbom Carrasco var det ungfär 100 ar sen vi träffade men igar fick vi i alla fall till det tillsammans med deras Sverigebesök.Camilla hade gjort jättegod paella och barnen badade hela dagen.
Kul att se hur dom satt och tjatade tillsammans. Sahär läcker ser Lucas ut i Saras glasögon.
Avslutningsvis lördagsgodis och film.

I fredags hade jag alla min barn hemma. Hugo skulle till tandläkaren ( snett bett och kommer troligtvis behöva tandställning framöver). Elsa hade fatt stämbandsinflammation sa henne tog jag till doktorn där jag samtidigt fick Lucas friskförklarad fran vattenkopporna. Efter sjukhusbesök fick vi en del ärenden uträttade tillsammans. Vi gick till fruktaffären. Lite stressande maste jag säga att det är att vara med tre  barn i en liten fruktaffär sprängfull med färgglad frukt. Flera, flera ganger sa jag pa spanska ( sa folk inte ska tro att utlännigen star där och later ungarna göra som dom vill ) att dom inte fick röra nagot. Men att "se men inte röra" var för dom nästan omöjligt. Maste bara fa stryka med handen över dendär halva melonen eller klä av pappret fran citronerna och flytta lite pa prisskyltarna... En äldre man stod och smaflinande at oss och sa:
-Det man inte rört har man inte sett ! Sadana är barn och sa ska dom vara.
Sa sant, sa klokt och sa befriand!

Sverigeresan

Pust ! Nu är biljetten till Sverige köpt. Jösses vad det är tradigt att knappa in alla data om och om igen. Jag har nämligen köpt ditresan med ett bolag ( cimber sterling fd sterling, hoppas det inte kursar innan vi akt) och aterresan med ett annat (transavia). Bra avgangar och bra pris. Vi aker fran Malaga  den 2 juli och kommer tillbaks den 2 augusti. Manolo aker tillbaks innan mig, redan den 19 juli.

Lucas och jag fortsätter att sjuka oss. Jo, för det är faktiskt sa att  det inte bara är Lucas det är synd om,  jag är inte heller  helt "fit for fight". Halsont och svullna mandlar, min vanligaste akomma. Naväl, vi känner oss bada betydligt bättre och fördriver tiden ganska bra. Visst spelas det dataspel och städas garderober men vi har ocksa bakat tigerkaka och oljat in altangolvet. 2 burkar olja sög det i sig som ingenting sa en burk till far vi nog  bjussa pa sa det riktigt far "gotta in sig" inför den tuffa sommaren.


Nu ska jag pejla läget pa övervaningen, ta en dusch och ägna mig lite at prickigkorvmänniskan.

GRATTIS PAPI MANOLO !



Tänk va papi ska bli klok när han far en san mastodont bok!


MELODIFESTIVALEN.
Rätt lat vann!!
 Hela familjen följde festivalen fran början till slut och hej vad det jazzades loss!! 

.. och sa bjuder Lucas pa uppdatering av dethär eländet.

Värstingen bakom örat var den första.
Nu ska Lucas fa spela bollibompa och jag ska ringa till fröken Ana och säga att vi inte kommer.

Aj vad det kliar !!

Vi slapp inte undan (men lika bra är väl det), Lucas star i "prickblomning" ! Det är nästan magiskt hur det hela tiden kommer fler och fler prickar. Stackars liten, vattenkoppor är ingen barnlek, det kliar sa in i nordens!! Tva dagar i rad hade han ont i huvudet när han kom hem fran skolan (nagot han aldrig har) och somnade pa soffan och igar efter karaten upptäckte vi prickarna  pa bröstet i duschen. Huvudvärk, trötthet och det första prickarna pa bröstet stämmer precis in pa svenska sjukvardsupplysningens beskrivning av VATTENKOPPOR. 

Nu ska jag göra jordgubbstarta. Imorgonbitti  sjunger vi för Manolo och firar hans födelsedag. (Han fyller först pa mandag). Klockan 21.00 sitter jag bänkad framför tvn för da börjar MELODIFESTIVALEN!!

Ha en trevlig afton

Idag shopping

Idag blir det shopping. Manolo fyller ar pa mandag sa jag ska köpa present. Han har bla önskat sig ett bra engelskt/spanskt lexikon. Det + nagot lite mer upphetsande som ett par skor tex borde jag fa tag pa idag. Nu sveper jag mitt kaffe och kastar mig in i duschen.
Ha en bra dag,

 Förresten, är det nagon som vet om melodifestivalen är pa lördag? I sa fall ska jag ladda med tacos.

Ultrarapid

Idag gar allt i ultrarapid - för mig, men inte för dom tre sma som idag är riktigt duktiga pa att dra fram prylar och släppa precis där dom star för att sedan dra fram ännu mer...suck! Sitter här i värsta kaoset och försöker piska igang mig själv men det tycks vara helt omöjligt.
..ska bara...

..lägga upp nagra bilder pa Manolos fagelfamilj..
...och nagra fran ferian.


..roligt pyssel..

..och nagot vi gillar!!

Nähe, nu ska jag ta sats..ett,tva a tr..

Lite ditten och datten

Satt uppe sent igar och kollade biljetter till Sverige i sommar. Brukar ju aka i början av juli och det är min tanke även i ar. Har inte hittat nagot än men känner mig inte sa jagad, det är ju inget specifikt datum jag maste vara där. Syrran och  kusinerna  kommer hit den 23 juni - oj va det ska bli kul!!

Det har varit mycket aktivitet den senaste tiden sa det har inte blivit sa mycket tid för att skriva. Jo, jag skrev färdigt historien jag ska berätta i Lucas skola och jag tycker faktiskt  jag fick till det riktig bra. Träffade Lucas fröken i tisdags och berättade den för henne och hon blev eld och lagor! Jisses vad hon var generös med superlativen!!  Jag var rent vimmelkantig när jag gick därifran och ett par centimeter längre!

Vi har betat av kalas och tre olika ferior- Rota, El Puerto och Jerez. Och sa har vi lärt känna  ett Argentinskt par som bor här i Costa Ballena som har tva pojkar i Hugos och Lucas alder. Tänk att dom har bott här i 4 ar och jag har aldrig sett dom.  Costa Ballena är ju inte sa speciellt stort och här bor ju inte sa manga pa vintern sa man tycker det är lite konstigt. Antagligen sa rör vi oss i helt olika cirklar. Dom har precis flyttat in pa samma omrade som min Italienska väninna Cristina - bara en massa "ytisar" här i Costis!

För ett tag sen skrev min svenska vän Kajsa-Lisa pa sin blogg om när man ställs inför detdär hemska att man maste köpa sig en bikini. Visst kan nog majoriteten halla med om att det är pa gränsen till tortyr. Men jag vet inte om det är ettervärre att, som jag kommer att gör i sommar, sitta mellan en före detta fotomodell som är runt 190cm, 56 kg, siliconbröst, vackert ansikte och trevlig(Argentinskan)och en pinnsmal med stora bröst, alltid perkerkt manikurerad och helvaxad(Italienskan) och sa lilla ja, celuliter till knäna, aderbrack och blamärken (maste ha europas sämsta blodcirkulation, far blamärken av minsta lilla) och taxöron.Dessutom har jag fortfarande inte förstatt finessen med att vaxa sig utan använder fortfarande  rakhyvel ! Ska man skratta eller grata? Jag kan ju inte skylla pa mens hela sommaren. Ett annat alternativ är dykardräkt (lite varmt kanske). Äh! vem har dött av lite vardagstortyr, det är väl bara att vräka ut sig!!...fast jag vet en sak jag ska satsa pa i ar - en riktigt vacker sarong.



Peace, love and understanding...

Heja Sverige !!



Lucas fröken har fragat mig om jag kan komma till skolan en dag och berätta lite om Sverige för klassen. Naturligtvis har jag tackat ja och gatt och funderat lite pa mitt upplägg. Först hade jag tänkt lite bild, musik, ballerinakex och kanelbullefika, men efter första mötet med Lucas fantastiska fröken har den idén lagts pa hyllan. Fröken Ana visade sig ha sökt en hel del information om Sverige och svensk barnlitteratur, vilket jag tycker är jätteroligt, och funderat pa hur man pa bästa sätt ska kunna fanga barnens uppmärksamhet. En spännande saga/historia är nog det bästa. Dessutom har projektet helt plötsligt vuxit. Nu handlar det inte om en pratstund i klassrummet utan en "föreläsning" för alla förskolebarn i Lucas alder i stora aulan!! ...Well,well..
Jag ska lata mig inspireras av Lassemajas detektivbyra har jag tänkt. Ett brott inträffar och sedan ska sökandet efter den misstänkte ta oss genom Sverige. 10-15 min, inte mer, för det är vad kottar i den aldern klarar av att halla sig koncentrerade.

Förövrigt har det varit snorvarmt de senaste dagarna. Vi har badat tva dagar i rad och hade det inte varit för Hugos karate hade vi garanterat varit pa playan idag igen.
Imorse gjorde jag en del ärenden och köpt bla frukt och grönt. Kunde inte motsta en stor,dyr vattenmelon. Som tur är var den jättegod.


Uppdatering

Igar var barnen lediga fran skolan och vi hade en jättebehaglig dag tillsammans. Pa morgonen lullade vi bara runt här hemma. Vi gjorde köttfärsas, gazpacho lite läxa och inte sa mycket mer. Manolo kom hem och at lunch och när han akte igen packade Lucas strandväskan.Han är sa gullig för han packar atminstone 4 bikinibyxor till Elsa ifall hon skulle göra ner sig. Sen tillbringade vi resten av eftermiddagen pa playan och det var ljuvligt. Jag tog mitt första dopp för aret vilket var ordentligt uppfriskande för att inte säga iskallt !!!

Som ni ser trivs Elsa bäst utan bikinibyxor....

I torsdags höll kompisen Viktor kalas sa vi var naturligtvis där och gratulerade.

Mina killar blev  kvar och sov över. Dom ville ju inte missa invigningen av Viktors bästa present- ett Wii!

Elsa och Eira lekte jättebra tillsammans. 

När vi dagen därpa kom för att plocka upp killarna fick vi dessutom med oss hela familjen Sordo Lönngren+ mormor för att äta och aka karusell pa ferian i Rota. Mycket trevligt !


Pa kvällen hade nagra svenskor som bor i El Puerto ordnat en sammankomst med svenskar. Totalt var vi 10 som bor här i krokarna. Vi träffades hos en tjej som heter Malin och var och en hade lite mat med sig sa det blev ett generöst buffébord som dukades upp.Jättetrevligt initiativ och trevliga svenskor(saklart)och tva tjejer, förutom jag,  fran Växjö !!
 

I lördags var vi med Manolos mostrar i Sanlúcar och at och  i söndags var det "stilla" liv här hemma. Manolo "gick i spinn" da han upptäckte att det fanns ett fagelbo med nykläckta fagelungar i var häck. Han ägnade därför en stor del av dagen med kamera och kikare i hand och fran datorn stömmade  fagelsang i sökandet efter att identifiera sorten. Pa kvällen hade han tydligen blivit sa inspirerad av denna naturupplevelse att han och killarna gick en laaaang promenad för att studera de övriga djurlivet i parkerna häromkring.
fagelbo
fagelmamma.

Nu ska jag panera fisk. Hugo tycker vi äter för mycket kött och för lite fisk ( vilket han har helt rätt i).
Mindre köttfärs och mer sjötunga om man far be !!


RSS 2.0