Jag har en sjukling hemma.

Feber, hosta och diarré.Det blir hemmadag för Elsa och mig. Typiskt, jag som hade sett fram emot att ga pa keramiken där jag haller pa med en spännande sak. Men sa är det att ha sma barn och framforallt när det blir vinter och kallt, den ena sjuklingen avlöser den andra. Solen skiner och himlen är bla men det är kallt. När jag nyss var ute och hängde tvätt blev fingrarna sadär stelfrusna precis som dom blir i Sverige.Det känns som om det är vinter i luften.
Jag var pa ett möte med Hugos fröken härom dagen. Aterigen fick jag min negativa uppfattning om henne bekräftad. Jag har inget förtroende eller tilltro till henne. Nästan alla föräldrar är missbelatna. Det känns jobbigt att oroa sig för om dom lär sig nagot i skolan eller ej, att man maste ha järnkoll hemifran. jag undrar om hon egentligen har nagon förmaga att lära ut. Att hon är oförmögen att styra upp eller halla ett  föräldrarmöte är ialla fall säkert.

Fran söndag till tisdag.

Lucas bestämde sig tillslut för att börja pa karate och gillar det skarpt. Han är egentligen för liten (man ska vara 5) men läraren var snäll och klämde in honom i den redan sprängfulla gruppen (han tänkte nog pa euros och jag pa en kaffe med en väninna och bara Elsa att se efter).
I fredags vara Manolo pa en tillställning i Cádiz där Manolos morbror blev tilldelad ett pris som provinsens mest humana läkare.Inte daligt ! Pa lördagen fick han köra sin bror till akuten da han inte madde bra. Det blev manga timmars väntan där.Jag blev kvar här hemma med barnen. Vi bakade sockerkaka (Lucas favorit)syltkakor(Hugos favorit)och äppelpaj.

Det blev en sväng till lekplatsen och pa kvällen kom Auxi och Roberto hit.
Pa söndagen var vi hemma och tog det lugnt, det var behövligt. Lucas och Manolo fixade käk.
Elsa hanging around.....
Alfapet
Hugo,Javi,Belen

Sen avslutade jag med att klippa myrgrönan som växer sa det knakar. Det blev tva stora svarta säckar.


En ganska bra söndag.

Jag har fatt tillbaks min kamera sa nu kan jag lägga upp lite bilder igen.
Idag har vi varit pa teater och sett Mary Poppins.  Hugo, Lucas och jag gick dit med kompisen Federico och Manolo stannade hemma med Elsa. Kan inte säga att jag var sadär jätte imponerad av uppsättningen, dessutom var ljudet urkasst, men det är ända kul att göra nagot annat. Pa eftermiddagen lekte dom här pa omradet.

Nagra grannar hade satt pa ABBA pa hög volym sa här jazzar killarna loss..
...lite brak i vanlig ordning..
...och fotboll !



Sen mulnade det pa och det började regna och alla gick hem till sig.

..och det blev ett santdär vackert ljus som min lilla digitalkamera inte riktigt klarar av att aterskapa.

KARATE KID


Sa ser han ut var egen Karate Kid !

Kompisen Roberto bakom Hugo och Klasskompisen Miguel framför.

Koncentration. Imponerande att se 6-aringar sitta alldeles stilla med slutna ögon!

Morfar aker hem och det blir fint väder.

Imorse vinkade vi av morfar efter en vecka här hos oss. Stackarn har inte gjort mycket mer än jobbat och statt ut med  gnälliga och skrikiga barn som inte har velat ga och lägga sig om kvällarna.Bänksskivan kom i alla fall pa plats och redit gjort blev det ju naturligtvis. Idag har jag ägnat hela förmiddagen at att städa köket, det blir ju en himla massa damm när man sagar och slipar...
Det var karate idag sa vi tog bussen dit. Hugo tycker verkligen om det. När jag far tillbaks min kamera ska jag ta bilder sa ni far se hur cool han ser ut i sina karatekläder.Lucas har ännu inte tänt pa idén, han är för närvarande inne i film och dataträsket, hoppas det gar över snart! Vi malade i alla fall lite innan vi akte till karaten, blandade färger för att se vad det blev om man blandar Blatt och Gult = Grönt, Gult och Rött = Orange.......jättefint blev det!
Imorgon är det keramik och jag har funderingar pa att cykla dit. Fransmannen som jag började samaka med har sin skraltiga bil inlämnad pa verkstad, vi far se om de kan fa liv i den! Att cykla är ända en sak jag haft i tankarna, för motionens skull.Jag kan tänka mig att det rör sig om 1 mil ungifär fran Costa ballena till Sanlúcar och nästan hela sträckan pa en ny fin cykelväg!
Nu gar jag och lägger mig för att ladda batterierna.
GODNATT

Morfar är här och det regnar...

Lang bloggfranvaro jag vet men...tiden bara gar... Morfar är här och hjälper oss med lite av varje. Idag ska han och Manolo byta ut bänksskivan i köket, den nuvarande har ruttnat lite vid kranen och ser allmänt ful ut.
 Det regnade, askade och blixtrade natt sa fruktansvärt  härom natten. Pa morgonen var garaget och vart förrad vattenfyllt upp till knäna. Hela omradet lag mer eller mindre under vatten-världens kaos!!! Nu har dom i alla fall pumpat bort vattnet men jag har ännu inte gatt ner  till förradet för att se vad som gatt förlorat. 
Igar  var det Spaniens nationaldag och vi var hos Camillas där vi blev bjudna pa varmrökt lax -Jättegott! En skön dag blev det tillslut för sen tittade solen fram och det blev riktigt varmt.Dessvärre glömde jag kameran där sa dethär inlägget blir utan bilder. Annars är det bra. Barnen ligger här pa soffan och ser pa Bamse.Det är halvmulet idag igen. Hoppas det klarnar upp för det är sa jobbigt att vara inne när man är trangbodd.

sa himla njutbart i solen


Idag kom Mamen hit för att vara hemma med Elsa när jag skulle till neurologen. Elsa var sjuk igar sa jag ville inte skicka henne till dagis.Skönt med hjälp. Dessutom tog hon med sig kycklinggryta till lunch och bullar till efterrätt!!
Min keramikkurs började idag-kul! Hade tänkt visa lite bilder men glömde kamera.Det far bli nästa gang.
mellanmal

Pa kvällen gjorde vi Lucas hemläxa. Han ska ha med sig tre foton till skolan.
Sahär blev dom.

..en bild när han duschar..

...en bild när han borstar tänderna..

..och en bild när han sover.


RSS 2.0