Onsdag och levante.

Varma afrikanska vindar(levante) drar över oss och det blir snuskigt varmt och klibbigt. Man kan inte vara pa playan för sanden blaser upp. Man vill faktiskt helst vara inne. I poolen kan man ocksa vara. Pa seneftermiddagen akte vi till Federico efter en förmiddag inne.

Cristian och Cristinaoch barnen.

Manolo och jag har just avslutat ett parti alfapet. Idag vann han. Nu ska jag bära upp Lucas som ligger här bredvid i soffan och sover. Godnatt !
                                                                                            

Tisdag

Vi kastade oss iväg till vardcentralen pa förmiddagen. Jag fick fullkomligt slita Hugo ur sängen och dom andra var  ocksa svara att fa med sig. Lite oroväckande med tanke pa att vi hade tid kl 10.35 och kom 10 min försent.Hur ska det bara ga när skolan börjar. Jag far nog börja styra upp dethär för mitt eget bästa. Hur som helst, Elsas röda variga ta ska behandlas med en antibiotikakur nagra dagar. Efter sjukhusbesöket gick vi och at churros pa en synnerligen sunkig bar, men gott var det.Sen akte vi till frissan i Sanlúcar där killarna blev klippta och efter det tittade vi lite efter skor men hittade inget passande. Hugo fick ett par badbrallor och ett par flipp-flopp skor och sen akte vi hem. Jag drog ett par tag med dammsugarn och vi at en lätt sen lunch innan vi akte över till Federico.Barnen lekte och Cristina och jag satt och tjatade.
Pa kvällen tog vi en promenad och jag köpte ett par skor som passar alldeles utmärkt till min outfit.

Väldigt snygga pa foten.
Nyklippta nyss uppstigna killar.

Vi akte hem till Kajsa-Lisa och gänget idag.

Som vanligt gick vi och segade här pa morgonen men pa eftermiddagen tog vi sats och körde över till Kajsa-Lisas.Kul att träffa nagon annan även om sysselsättningen oftast blir densamma-bad!. Tiden gar och barnen är nog rätt nöjda i alla fall men själv börjar jag fa behov av  lite annan typ av stimulans.Sommarlovet är sa fruktansvärt langt här. Den 15 september börjar skolan men dagis redan den 1 september.Den 6 september ska vi pa bröllop,Manolos kusin Pablo gifter sig. Imorgon bör jag aka iväg och köpa skor till mig och barnen, har ännu inte hittat nagot. Pa förmiddagen ska jag med Elsa till doktorn för hon har en ömm ta.
Här lite bilder fran idag.
Eira




Här avnjuter killarna en "film" dom spelade in.


Playan



Hugos kalas


Hugo har blivit ordentligt firad. I fredags hade vi kalas med hans kompisar.




Eira                                                        

klasskompisar      Roberto                 piñatan,kalasets höjdpunkt

Manga barn och mycket lek. Ett bra kalas!!

Dagen efter akte vi till Cadiz där han blev firad av familjen.


Lucas blaste ocksa ut ljusen. Manolos kusin Pablo och hans blivande fru Noelia.Mamen Luis och Hugo. 

Pili,Mikeli(Manolos kusiners mormor),Hugo och Charo (Manolos mamma)

Manolos kusin som ocksa heter Manolo.Världens bästa kompis tycker Hugo och Lucas.
Dessutom kommer han nog bli världens bästa barnläkare om han väljer den specialiteten,
jätte bra med barn och nyutexaminerad allmänläkare.

Pili,Elsa,Manolo

Det var Hugos födelsedag.
Nu ska jag ta mig en kaffe till. Sen ska vi sortera alla presenter Hugo fick och efter det en sväng till playan.

HUGO FYLLER 6 IDAG - GRATTIS !!!!!!!!!!!!


Idag är det Hugos födelsedag ...

...och han fick det han sa länge önskat-en nintendo DS.

Sa idag har det mest sett ut sahär.

Sergio,Alvaro,Hugo och Javier.
Imorgon är det kalas!!!!

Dagens nyheter

Idag har Lucas lärt sig cykla utan stödhjul. Det var hur lätt som helst för honom. Vi tog bort stöden igar kväll och idag pa morgonen cyklade han hur bra som helst utan stöd. Jag tror att ett av skälen till att det gick sa fort var att en större kille här pa omradet sagt at honom att han inte fick vara med för att han är sa liten(alla andra är större och cyklar utan stöd). Envis och stolt vinglade han iväg pa sina tva hjul till "gänget".
Killarna har fatt vaningsäng och Elsa sover i vanlig säng, vi tog bort spjälsängen, ocksa det har gatt över förväntan. Elsa somnar själv och sover som en stock hela natten-jippi!!
Just nu är killarna pa kalas hos grannen. Inte dumt alls tycker jag som far en stunds frist !!

JULI OCH SOMMAR I SMALAND

Bloggandet har blivit ordentligt eftersatt nu i sommar men är det sommarlov sa är det. Dagarna blir lite som det faller sig och det är väl helt i sin ordning.Sen vi kom tillbaks fran var underbara julimanad i sverige har det blivit sena nätter och sena mornar. Blogga brukar jag göra pa nätterna när alla sover men eftersom ingen sover har det alltsa inte blivit nagot med det.
Nu har jag äntligen satt mig till rätta för att berätta om en högst idyllisk sommar i smaland.

Lucas pa bryggan.


Det är alltsa här vi varit de senaste tre sommrarna. Krakenäs och min pappas barndomshem där min farbror Tore och hans fru Lena bor sedan manga ar tillbaks. Det är faktiskt lite som Bullerbyn. I ladugardslängan bor vi. Tore och Lena bor i stora huset till höger. Bakom deras hus ligger ännu ett rött litet hus som är min farbror Allans. Till höger om dessa hus ligger min kusin Jonas vackra 1750-tals hus där han bor med sin sambo Lillan och hennes barn Adrian och Isak och deras lilla söta Hanna som föddes när vi var där.
Jonas hus.


Pa väg till sjön genom skogen.



Iskallt insjövatten, friskt och rent !


Vara hysteriska och helt underbara frukostar.
Utsikt fran diskhon.
Borsta potatis.

En tidig morgon följde Manolo med min kusin Olle för att fiska. Värsta nybörjartur ! Manolo drog upp en hel massa fisk bla en rackabajsargädda pa 5 kg.Sen blev vi bjudna pa bade kokt och ugnsbakad gädda som Lena tillagade. Jättegott ! Barnen at sa det sprutade ur öronen.




Vildmarksliv. Jakt och fiske. Vildsvin är det som främst skjuts. Dethär lilla vildsvinet som Jonas grillade at oss hade faktiskt Olle kört pa när han körde hem fran jobbet. Han tog helt sonika och la djuret i bagageluckan och körde hem. Sant gör bara en riktig Johansson!!



Lucas,Hugo och Isak svettas vid elden.
Olle och morfar.

Gott med en öl medan man väntar.

Efter ungifär tre timmar var det färdigt .



Det har ritats en hel del i sommar. Här Lucas underbara huvudfotingar och den minsta konstnären i gruppen.


ELSA fyller 2 ar !!!



Pa den fina lekplatsen i Strandbjörket i Växjö.



Smultronpromenad.


AKA FLOTTE !
Tore har gjort en stor flotte med motor. Vi akte en runda och fikade,fiskade och badade.

Vi stannade till vid Agnesstrand där jag badade när jag var liten.Elsa tog ett dopp.

Sjön suger.

Prickigkorvmacka och saft. Kan det bli mer svenskt?




Vi akte till västernstaden High Chaparall. Det var naturligtvis jättehäftigt med cowboys och indianer!



När vi akte hem var alla jättetrötta och det var bra för sa gick aterresan smärtfritt. Det gjorde nämligen inte ditresan, barnen tycker inte om att aka mycket bil. Det var hur som helst en lyckad dag.

Andra roliga saker är.........


köra traktor.
aka snowracer.skriva i nya böcker.
super häftiga lekstället pa nya outleten i kosta.

Mer bad.

och söta barn.

Sen akte Manolo pa formel1 i Frankfurt och tog med sig kameran.

Jag stannade kvar i Krakenäs. Jag träffade bla min kompis Lotta och fortsatte med den trevliga vanan vi infört under sommaren att spela alfapet om kvällana när barnen sov.Faktiskt har Manolo och jag fortsatt med det här i Spanien.
Lilla Hanna föddes som jag dessvärre inte fick nagot kort pa men jag kan meddela att hon är väldigt söt. Vi gjorde lite smautflykter och avslutade sen var sverigesemester där vi började hos syrran i Göteborg.




Tack alla i krakenäs och alla andra för en härlig semester !!!


RSS 2.0